Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - susitikimas su aktoriumi Algirdu Pintuku (2023-02-09)

Paskelbta: 2023-02-09

"Laimingas yra tas žmogus, kuris eina per pasaulį, kitus laimingus darydamas, kitiems džiaugsmą nešdamas, laimingas tas, kuris kiekvieną metų dieną gyvena gera darydamas, laimingas, jei kasdien gyvena su Dievu, Jo apvaizdos globoje." (A. Degsnys)

 Improvizacija - "Kad žmogus būtų laimingas"- susitikimą su parapijos senjorais pradėjęs Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorius Algirdas Pintukas greitai sukūrė žaismingą nuotaiką.


Pažadas apie projektą atnaujinti spektaklį "Amerika pirtyje", kuris didžiojoje scenoje buvo rodomas daugiau nei 700 kartų, pradžiugino moteris, nes aktorius valiūkiškai" rinko" tinkamą Agotos vaidmeniui senjorę.


 Nuostabios eilės apie moteris, šmaikštūs klausimai vyrams kūrė nuostabią atmosferą. Pasidžiaugęs savo darbu, savo sukurtais vaidmenimis, kurių jau gerokai daugiau nei šimtas, puikiais žiūrovų atsiliepimais, svečias su didžiule pagarba prisiminimais dalijosi apie anapilin išėjusius kolegas.  Mintimis nuklydęs į gimtinę - Taujėnus- aktorius pasakojo, kad nuo mažų dienų žinojo, kad bus aktorius. Ir šiandien jis vadina laimingiausia diena, kai buvo paskelbta, kad jis priimtas į Valstybinės konservatorijos (dabar Muzikos ir teatro akademijos) teatrinį fakultetą.


 Susitikimo metu senjorai sužinojo, kad aktorius, teatro pedagogas Algirdas Pintukas į esperanto kalbą išvertė pirmąją lietuvišką komediją "Amerika pirtyje". Įdomu buvo klausytis ištraukų iš šio spektaklio esperanto kalba.

Papasakojęs apie vaidmenis teatre bei kine, apie Kaune gyvavusį "Šaipokų klubą", svečias linkėjo visiems laimės. Kai žmogus laimingas, jam nekyla papildomų klausimų nei apie gyvenimą, nei apie laimę, o kasdieninė veikla padeda panirti į tėkmės būseną. Mielas širdžiai užsiėmimas ir meilė daro žmones laimingais.

 Padėkojęs už mielą priėmimą, aktorius kartu su senjorais dainavo mėgiamas dainas ir patikino, kad nekantriai lauks pakvietimo kitam susitikimui.

                                                          Lilija Ivaškevičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021