Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijos šeimų bendruomenės susitikimas ir ekskursija po "Marijos radijo" patalpas (2022-07-25)

Paskelbta: 2022-07-25

Radijo stoties "Marijos radijas" persikraustymas į naujas patalpas tarsi savų įkurtuvių jaudulys. Džiaugiuosi už radijuje besidarbuojančius, savanoriaujančius bendruomenės narius ir didžiuojuosi projekto autoriumi Aurimu Ramanausku.

Tik atvykę neskubėjome įžengti vidun, nes norėjosi užvertus galvą kuo ilgiau gėrėtis nauju specialiai radijui sukurtu pastatu iškilusiu vietoje apleistų griuvėsių. Susitikimas prasidėjo garbinimo valanda Marijos radijo koplyčioje.


Maldą vedė kunigas Nerijus Pipiras, vėliau Aurimas papasakojo apie koplyčios sumanymą, altoriaus kūrybinius darbus ir aukščiausio lygio krikščionių kankinių relikvijas iš Romos. Toliau tęsėme ekskursiją naujojo Marijos radijo pastato viduje.

Architektui pasakojant stebėjomės, kaip sumaniai laidų transliacijų studijos tarsi izoliatoriai visiškai atskirtos nuo senamiesčio šurmulio, o bendrosios patalpos ir kabinetai regis kabo virš Vilniaus gatvės, „susižvalgo“ su aplinkui esančiais pastatais, „kalbasi“ su praeiviais. Pajuokavome, kad, jei liktų laisva patalpėlė, mielai atsikraustytume su čiužiniu ir dantų šepetėliu čia pagyventi.


 Vakarą baigėme prie arbatos puodelio. Oficialiai paskelbėme atostogas, bendruomenės moderatoriaus rinkimą atidėjome rudeniui. Ilgam neišsiskiriam, nes narius nuolat suburia bendros veiklos ar tas pats kelias į pamaldas.

Liepos mėnesio gale susirinksime šv. Mišias palydėti mons. Vytautą Grigaravičių – bendruomenės įkūrėją ir Dvasios tėvą – į Kauno arkikatedros parapiją.

                                                         Bendruomenės narė Ieva

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021