Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Mes su tavimi, Ukraina! (2022-03-10)

Paskelbta: 2022-03-10

Besitęsiantis karas Ukrainoje, ašaros ir skausmas kviečia mus Rožinio maldai už Ukrainą ir jos žmones, už taiką pasaulyje.

Kiekvieną vakarą  parapijos klebono  mons. V. Grigaravičiaus ir  Dalios Tarailienės iniciatyva Ukrainos palaikymo Ekumeninės maldos grupelė kartu su parapijos tikinčiaisiais meldžiasi už Ukrainą.


Pabendravus su p. Dalia, matosi, kad ji yra drąsi, ryžtinga, patriotiška, įvykiai Ukrainoje nebeleidžia ramiai gyventi, netyla jos telefonas nuo ankstaus ryto. Nejausdama nė laiko, nė nuovargio prisideda prie humanitarinės pagalbos – kiekvieną dieną rūšiuodama ir dėdama į dėžės.  Jai talkina ir Tatjana Narkevičienė.

Labdarą ukrainiečiams į baziliką atveža ne tik kauniečiai, bet ir aplinkinių miestelių gyventojai.

Dėka Dalios ir jos sūnų šią naktį į Ukrainą išvyko pilni penki  humanitarinės pagalbos autobusiukai.


 „Svetimo skausmo nebūna. Juolab, kad mes tikrai nesam svetimi... Ukraina, manau, šiandien mums visiems yra labai artima. Savo likimu – kančiomis ir kovomis esam labai panašūs“, - su ašaromis akyse  dalijasi mintimis p. Dalia.

Primename, kad nuo 12.00 iki 17.00 val. Kristaus Prisikėlimo bazilikoje yra renkama humanitarinė pagalba: tvarsčiai, antiseptinės priemonės, pleistrai, drėgnos servetėlės, šiltos kojinės ir termo apatiniai rūbai, sauskelnės, maisto mišinukai ir tyrelės kūdikiams, paprastas muilas.

Parapijos klebonas mons. Vytautas Grigaravičius ir kunigai kovo 12 d., šeštadienį, kviečia tikinčiuosius bendrai maldai už Ukrainos tautą. Pamaldos prasidės nuo 17.30 val. bazilikoje.

 Praėjusį sekmadienį Ukrainai mūsų parapijoje buvo surinkta 5705 Eur.  Ačiū už Jūsų gerumą.

 Lietuvos žmonių dosnumas  beribis,  tačiau pagalba dar vis reikalinga.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021