Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – pasiruošimas Adventui (2021-11-26)

Paskelbta: 2021-11-26

Lapkričio 28 d. prasidės Adventas – ramybės ir susikaupimo metas, pasiruošimo laikas, laukiant Jėzaus gimimo.

Adventas – tai laikas, kaip ir gamta, turime apmirti, sustoti tam, kad atgimtume atsinaujinę, apsivalę nuo nuodėmių, silpnybių - visko, kas mums kenkia.


Apie Advento pradžią bei Sinodinio kelio temą - "Kelionės bendrakeleiviai" senjorus supažindino parapijos Sinodinio kelio darbo grupės narė Vida Petkevičienė, pakvietusi visus aktyviai dalyvauti visoje šioje kelionėje.


Prisiminę Advento tradicijas, papročius, burtus, senjorai su džiaugsmu pradėjo gaminti pagrindinį advento simbolį – Advento vainiką. Advento vainikai buvo gaminami iš visada žaliuojančių augalų, kas simbolizuoja viltį ir nesibaigiantį amžinąjį gyvenimą, apskritimo formos, nes tai amžinybės bei vienybės, Dievo ištikimybės pažadams ženklas.


Įspūdingais, savo pasigamintais vainikais pasidžiaugę, susirinkusieji dalyvavo akcijoje „Gerumas mus vienija", įsigydami žvakeles, kurios švies ir šildys visą adventinį laikotarpį.


Tradiciškai lapkričio mėnesį gimusieji senjorai šventė savo gimtadienius. Penkios žavios sukaktuvininkės – Aldona Pranskūnienė, Teresė Petrušauskienė Birutė Narušienė, Nijolė Dapkienė ir Halina Marmienė apdovanotos gėlių papuošalais, sulaukusios gražiausių palinkėjimų ir dainų, pakvietė susirinkusius šventiniam tortui.


Ilgai skambėjo dainos, prisiminimai. Visi džiaugėsi galimybe susitikti, švęsti, tiesiog būti gražia šeima.

 Lilija Ivaškevičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021