Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Ir vėl susitikome (2021-06-17)

Paskelbta: 2021-06-17

 

Iškeliavus pas Viešpatį Kristaus Prisikėlimo parapijos pagyvenusių žmonių sambūrio „Senjorai“ vadovei Rimutei Lipšienei, senjorų veikla parapijoje nutrūko.

Ir štai po ilgo laiko tarpo, birželio 16 d., senjorai vėl susitiko.


Šis susitikimas buvo ir liūdnas, ir malonus. Liūdnas todėl, kad neteko mylimos Rimutės, o malonus todėl, kad parapijos klebono mons. Vytauto Grigaravičiaus dėka vėl atgijo šio sambūrio veikla.

Ilgai mąstęs, kas pakeis Rimutę, klebonas pakalbino gerbiamą Liliją Ivaškevičiūtę. Ji parapijoje yra ne naujokė, vedė  vasaros koncertus terasoje, bendravo su anapilin iškeliavusiu kunigu J. Gražuliu.

Popietę pradėjęs aktorius Egidijus Stancikas pakvietė sukalbėti maldą už Rimutę, kuri „iki paskutinės gyvenimo akimirkos gyveno ne sau, ji buvo turtinga dvasiškai, pripildyta senjorų energijos, o senjorai vis bėgo pas ją trokštantys sužinoti ir išgirsti kažką naujo“.


Pristatydamas Liliją, Egidijus kalbėjo, kad „niekas negali pakeisti išėjusio ir niekas nekeičia, nebus to, bet bus kažkas naujo. Lilija  – žmogus, kuri pirmoji prisilies prie Jūsų dvasios vaisto“.


Prisistačiusi Lilija prisipažino: „Atėjau susipažinti ir tikiuosi, kad kitą kartą atėjus nerasiu tuščios salės“. Senjorai, įteikdami gėlių naujai vadovei, kalbėjo jog ilgai laukė šio momento ir tikisi sielų atgaivos.

Pokalbiai apie būsimą veiklą tęsėsi prie arbatos puodelio. Pasidalyta lūkesčiais ir svajonėmis, prisiminta apie išėjusius anapilin, sudainuota gražių dainų ir pažadėta įdomiai bei prasmingai leisti laiką, dalytis žiniomis, patirtimi, sugebėjimais.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021