Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kas yra didžioji šviesa? (2008-12-14)

Paskelbta: 2008-12-18

Praėjusio sekmadienio popietės  valandą, kai keli šimtai kauniečių susirinko konferencijų salėje susitikti su meno žmonėmis, pradėjo klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius. Jis kvietė visus dar ir dar kartą pamąstyti apie tikėjimo tiesas, ar pilnai suvokiame, ką reiškia kiekvieno atėjimas į Dievo namus, kas yra Gyvoji Bažnyčia, ką ji mums duoda? Juk kiekvienas pamąstymas atskleidžia kažką naujo. Tad atsiliepdami į klebono kvietimą – turime susivokti, apie ką reikėtų pamąstyti ypač dabar, Advento laikotarpiu.

Renginyje „Dialogas – žodis ir spalva“ vėl sulaukėme visų mėgiamos solistės Sabinos Martinaitytės, o su ja ir pianistės Audronės Eitmanavičiūtės.

Šios menininkės visada lieka ištikimos lietuvių kompozitoriams: klausėmės J.Gruodžio, V. Klovos, A.Kačenausko, o taip pat ir užsienio klasikų kūrinių. Sabina Martinaitytė ir Audronė Eitmanavičiūtė yra puikios pedagogės, subrandinusios daug jaunų dainininkų. Šioje popietėje mes klausėmės dviejų jų mokinų, dar studentų: Erikos Grigaitytės ir Andriaus Apšegos.
Koncerto pabaigoje išgirdome Franko Sinatros dainą, kurią kartu atliko Sabina Martinaitytė su savo auklėtiniais – Erika Grigaityte, Andriumi Apšega ir Liudu Mikalausku. Daugelio žiūrovų akyse sužibo ašaros ir ne tik todėl, kad jausminga daina, kad puikiai skambėjo, kad profesionaliai atlikta. Ypač jaudino tai, kad su patyrusiomis menininkėmis kartu koncertuoja ir jaunieji dainininkai.

Dailinininkės Indrės Šataitės tapybos darbų parodoje galėjome pasidžiaugti ir naujomis drobėmis.
„Kas yra didžioji šviesa?“– tokiu klausimu renginį „Dialogas – žodis ir spalva“ pradėjo projekto vadovas Egidijus Stancikas. Pasibaigus renginiui, atsakymą, manyčiau, buvo galima perskaityti daugelio akyse ir širdyse.

                                                                   Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021