Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parodų salėje - Jonavos globos namų gyventojų fotografijų paroda (2019-10-14)

Paskelbta: 2019-10-14


Spalio 13 d. sekmadienį, konferencijų salėje vyko „Dialogas - Žodis ir spalva" 2019 m. Šis projektas sulaukia didelio žiūrovų antplūdžio, organizuojamas jau keliolika metų.

Tai yra dalis projekto "Burti ir vienyti: Žaliakalnio bendruomenės stiprinimas ir sociokultūrinis ugdymas", kurį finansuoja LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. 

Ši kartą į  renginį parodų salėje pakvietė Jonavos globos namų direktorė Astrauskienė su savo projektu „Senjorų retro“.

Šio projekto tikslas atskleisti senatvės grožį per fotografijas. Penkios moterys, dirbančios šiuose globos namuose,  yra ne profesionalės fotografės. Jos negailėdamos jėgų, fantazijos, netikėčiausių ir  išmoningiausių sprendimų, originalių idėjų fotografavo globos namų gyventojus.


Įvertinant tai, kad didžioji dalis šių senjorų yra sunkiai sergantys, neįgalūs, pasiruošimas ir fotografavimas buvo nelengvas ir lėtas, kiekvienam skiriant individualų dėmesį, tačiau komanda su savo globotiniais patyrė daug gražių emocijų.

„ Mūsų vizija: senti kitaip – kad dar nutiktų kažkas Gražaus ir Prasmingo... Šis projektas – tai Socialinio darbo Kineziterapijos, Užimtumo ir Vadybos sintezė“, - pristatydama parodą aiškina projekto idėjos autorė Dalia Astrauskienė, - pagalbos sulaukėme iš daugumos įstaigos darbuotojų – nuoširdus ačiū jiems! Dekoracijos: didžioji dalis jų – skolintos mūsų darbuotojų arba yra įstaigos nuosavybė. Gėlės, kailiai, cigarai ir vynas tikri“


„Projekto rezultatai pralenkė mūsų lūkesčius projekto pradžioje. Sulaukėme didžiulio visuomenės susidomėjimo, palaikymo, įvertinimo, finansinės paramos“ , - nuoširdžiai apie projektą atsiliepia ponia Dalia.


Ačiū Jums, mielosios, už nuostabią parodą, linkime Jums ir Jūsų globos namų gyventojams Dievo palaimos ir stiprios sveikatos.


                                                        Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021