Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Mokinių dailės pleneras "Sustabdyta pavasario akimirka Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikoje" (2018-05-05)

Paskelbta: 2018-05-08

Gegužės 4 d. į Kristaus Prisikėlimo bazilikos konferencijų salę rinkosi Kauno miesto bendrojo ugdymo mokyklų 5-12 klasių mokiniai su savo dailės mokytojais į plenerą „Sustabdyta pavasario akimirka Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikoje“.


Šio plenero, kurį organizavo Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, Kauno m. Švietimo skyrius, Kauno pedagogų kvalifikacijos centras, Kauno m. dailės mokytojų metodinis būrelis, Kauno J. ir P. Vileišių mokykla, Kauno "Vyturio" gimnazija,  tikslas skatinti tapybą, fotografiją, meną.


Sveikinimo žodį taręs parapijos klebonas mons. Vytautas Grigaravičius, pasidžiaugė, kad šį kartą plenere dalyvauja mokiniai, nes prieš keletą metų taip pat vyko pleneras, kuriame dalyvavo žinomi menininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir kitų šalių. Ir dabar bazilikos konferencijų salę puošia plenero dalyvių nutapyti paveikslai.


Mokiniai buvo pakviesti sakralinėje architektūrinėje erdvėje: bazilikoje, šventoriuje, terasoje, šalia esančiose gatvelėse atlikti savo kūrybinį darbą.


Vertinimo komisija, kuriai vadovavo Milikonių progimnazijos dailės mokytoja metodininkė B. Ulanavičienė, išrinko kūrybingiausių darbų autorius.

Pirmoje grupėje (5 - 6 klasės) pirma vieta teko Petrašiūnų progimnazijos atstovėms L. Staškūnaitei, L. Alijevai ir S. Tarasevičiūtei už darbą „Pienių gaudyklė“. Antroje amžiaus grupėje (7 – 8 klasės) nugalėjo Vinco Kudirkos progimnazijos moksleivė V. Baltuškaitė (taip įvertintas jos tapytas „Žvilgsnis“). Tarp 9 – 10 klasių moksleivių pirmos vietos apdovanojimai teko trijų darbų autoriams: Maironio universitetinės gimnazijos atstovei O. Strimaitytei, Palemono gimnazistei B. Kižytei ir Juozo Urbšio katalikiškos pagrindinės mokyklos auklėtinei R. Naginytei. Vyriausiųjų grupėje (11 -12 klasės) geriausiu kūriniu pripažintas fotografijų ciklas „Laiptai“, kurio autoriai E. Keturakytė ir S. Lynikas iš „Vyturio“ gimnazijos.

Nuo gegužės 10 d. Kristaus Prisikėlimo bazilikos erdvėje atidaryta plenero metu moksleivių sukurtų darbų paroda, kurią gali pamatyti ir miesto visuomenė.


Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021