Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kristaus Prisikėlimo parapijos Šeimų bendruomenėje – Pirmojo 2017 metų susitikimo tema „Įspūdžiai iš Gvadelupės“ (2017-01-26)

Paskelbta: 2017-01-26


Sausio mėnesį  Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius, Marijos radijo direktorius  kun. Povilas Narijauskas  ir parapijos šeimų bendruomenės nariai lankėsi  Gvadelupės Švč. M. Marijos, Dievo Motinos Apsireiškimo  šventovėje Meksikoje.


Svarbiausias kelionės tikslas buvo minias piligrimų iš viso pasaulio traukianti Gvadelupės bazilika, talpinanti 20000 tikinčiųjų, kurioje galima išvysti stebuklingą Švč. Mergelės Marijos paveikslą, išgirsti jo atsiradimo istoriją, pajusti čia tvyrantį stipraus tikėjimo jausmą.


Švč. Mergelės Marijos apsireiškimai 1531 metais ant Tepejako kalno indėnui Chuanui Diegui, pripažintam šventuoju, ženklina lūžį krašto evangelizacijos istorijoje, nuo to laiko žaibiškai išaugo pakrikštytų katalikų indėnų skaičius.

Šeimų bendruomenės susitikime buvo rodomos nuotraukos ir pasakojami įspūdžiai iš šios  maldingos piligriminės  kelionės. Mons. V. Grigaravičius komentavo savo darytas fotografijas, jam talkino kelionės dalyvė Jūratė.


Kelionės metu piligrimai susipažino su senųjų civilizacijų majų, actekų, olmekų palikimu, kontrastinga Meksikos gamta, kalnais, vienu didžiausių pasaulio miestų Meksiko miestu, vienais gražiausių miestų San Migueliu, kuris labai mėgstamas Amerikos senjorų, Pueblu angelų ir bažnyčių miestu.

 

Praturtėję dvasiškai, sustiprėję tikėjime, sutvirtėję kaip vieninga bendruomenė, piligrimai grįžo į savo šalį skleisti gėrį ir grožį aplink save.

Nedalyvavę kelionėje buvo nudžiuginti vaišėmis – tolimojo krašto vaisiais, lauktuvių parvežtais škaplieriais ir knygų skirtukais su  Švč. Mergelės Marijos, Gvadelupės Dievo Motinos  atvaizdu.

Susitikimą baigėme su viltimi ir pažadais kitais metais į Gvadelupę vykti gausesniu būriu.

Bendruomenės narė Ieva

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021