Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Baigiamasis vasaros koncertas bazilikos terasoje (2015-08-16)

Paskelbta: 2015-08-18

Sulaukęs didelio kauniečių ir miesto svečių susidomėjimo bei simpatijų, sekmadienį baigėsi koncertų ciklas „Vasaros koncertai Prisikėlimo bazilikos terasoje“.

Sveikindamas susirinkusius Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius pasidžiaugė galimybe organizuoti vasaros koncertus, nes kaskart didėjantis koncertų populiarumas rodo jų reikalingumą. Jau antrą vasarą šioje terasoje tarp profesionalaus meno atlikėjų ir klausytojų vyksta mainai, duodantys abipusę naudą. Menas turtina žmogų, pakylėja virš kasdienybės, o svarbiausia - jungia žmones.


Baigiamajame koncerte, nuostabiame besibaigiančios dienos fone gražiai susipynė dainuojamoji poezija ir klasikinė muzika. Klausytojų širdis virpino Kauno valstybinio muzikinio teatro solisto Andriaus Apšegos atliekamos V. Kernagio dainos, o lyrinę nuotaiką keitė neribotų galimybių instrumentas - akordeonas ir smuikas.

Nuostabus duetas - vienas tituluočiausių tarptautinių konkursų nugalėtojas, akordeono virtuozas Laimonas Salijus bei respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė, smuikininkė Milda Kazakevičiūtė. Atlikdami pasaulio klasikų melodijas atlikėjai privertė pamiršti liūdesį dėl besibaigiančios vasaros.

„Paskutinį sekmadienį“ atliko ne tik atlikėjų trio, bet ir visi susirinkusieji nenusimindami, kad koncertų ciklas baigėsi, bet džiaugdamiesi, kad jis buvo ir su viltimi, kad užgimusi draugystė nesibaigs.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021