Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Susitikimas su miesto Tarybos nariu (2015-02-11)

Paskelbta: 2015-02-20

Ar senjorų nebedomina miesto reikalai? Labai domina, todėl vasario 11-osios popietėn ir pasikvietėme Kauno miesto tarybos narį, mūsų parapijos pastoracinės tarybos narį Vytą Bancevičių. Jis buvo pirmosios miesto tarybos narys , atkūrus Nepriklausomybę, pirmasis savivaldybės administratorius, Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius, dabar –miesto tarybos narys.

Vytas Bancevičius labai aiškiai ir konkrečiai papasakojo senjorams apie savivaldybės tarybos, mero sprendimus, apie savivaldos įstatymą, kokios mero pareigos, kokie yra mero potvarkiai, kokios savivaldybės administracijos direktoriaus pareigos, kas priklauso savivaldybei, kokia situacija sveikatos priežiūroje. Taip pat kalbėjo apie viešųjų paslaugų struktūrą, viešąjį transportą , gatvių tvarkymą ir valymą, tiltų statybą ir apie Žalgirio areną bei vandentiekio, kanalizacijos, šildymo problemas. Apibendrino, kas nuveikta per keletą metų Kauno labui. Vytas Bancevičius teigia, kad per 8 metus labai pagerėjo valdžios ir Bendruomenės dialogas, gerėja susisiekimo infrastruktūra, viešosios paslaugos tampa efektyvesnės, atsirado daugiau susikalbėjimo tarp savivaldos ir valstybės institucijų. Vytas sako: “Kaunas visų pirma gali didžiuotis savo žmonėmis, aukštais jų pasiekimais ir entuziazmu. Ne mažiau svarbios - miesto istorija ir geografinė padėtis bei išskirtiniai objektai - kaip Zoologijos sodas, Botanikos sodas, Zoologijos muziejus, Pažaislio ansamblis, krepšinio klubas „Žalgiris“.

Senjorai pateikė labai daug klausimų ir išgirdo konkrečius, aiškius atsakymus. Buvome dėkingi Vytui Bancevičiui, TS-LKD kandidatui savivaldybių rinkimuose, nes supratome, kad jis labai gerai žino miesto reikalus, argumentuotai kalba ir apie trūkumus, bėdas. Senjorų nuomonė vienareikšmė: tokiems žmonėms, kaip Vytas Bancevičius, reikia patikėti miesto valdymą. Mes padėkojome ne tik už šį apsilankymą, už jo aktyvų darbą pastoracinėje taryboje, taip pat Vytui ir Aleksandrai Bancevičiams už kalėdinių koncertų, kurie skamba pas mus, mecenavimą.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021