Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Šv. Juozapas (2014-03-19)

Paskelbta: 2014-03-26

Trečiasis kovo trečiadienis - Kovo 19-oji. O visi žinome, kad tai šv. Juozapo diena. Senjorai renkasi į sambūrio popietę. Tad neatsitiktinai pakviečiau diakoną Valdą Šidlauską, kad senjorams papasakotų apie šv. Juozapą.

Diakono Valdo šiltas pasakojimas mus tarsi priartino prie Dievo malone apdovanoto paprasto amatininko – Juozapo, jo gyvenimo su Marija ir Jėzumi. Kaip akcentavo Valdas, Dievas norėjo, kad Jėzus augtų paprastoje normalioje šeimoje. Dievas Juozapą mokė išminties ir lydėjo savo globa. Juozapas tikras Dovydo karaliaus palikuonis, gyveno paprastą ir tylų gyvenimą, rūpinosi šeima, buvo jos maitintojas, mirė ramybėje, šalia buvo Marija ir Jėzus. Šv. Juozapo, vieno didžiausių Bažnyčios globėjų diena - Bažnyčioje iškilmių diena.


Taip pat paprašėme diakono Valdo, kad papasakotų apie savo pašaukimą. Valdas buvo atviras ir nuoširdžiai pasidalino mintimis apie mokslą, darbus bei ne vienerius metus trukusį kelią, gyvenimą susikaupime, maldoje, adoracijoje, kol jis visa savo esybe pajuto Dievo ženklą - kvietimą.

Diakonas Valdas pakvietė į primicijas, kurios įvyks gegužės 18 dieną Kauno arkikatedroje bazilikoje. Senjorai palinkėjo Valdui ištvermės, dvasinės stiprybės, skleidžiant Evangelijos šviesą.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021