|
|||||||||
Įvykiai
Pagyvenusių žmonių popietėje - Ekskursija ten..., kur putoja alus (2013-06-12)Paskelbta: 2013-06-24 Nuo seno lietuviai mėgsta alų, dainuoja apie jį dainas. O Kaune turime alaus daryklą, garsėjančią daug dešimtmečių, tad kodėl jos neaplankyti? Birželio antrąjį trečiadienį senjorai rinkosi prie alaus daryklos „Volfas Engelman“. Kiekvienam teko apsivilkti svečio baltą chalatą ir maloniai sutikti aludario Giedriaus Valančiaus keliavome alaus gamybos keliais. Sužinojome, kokios pagrindinės medžiagos reikalingos alaus gamybai, kaip vyksta virimas, fermentacija, kas tai yra salyklas, kuo būdingi apyniai, kaip alus pasterizuojamas, išpilstomas ir iškeliauja pas vartotojus. Visi darbo procesai automatizuoti, valdoma kompiuteriais. Gaminama net 18 rūšių alaus, apie 140 tūkstančių litrų per parą. Kaune subrandintu alumi mėgaujasi ne tik alaus mėgėjai Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Lenkijoje, Estijoje, Anglijoje. Taip susipažinome jau 160 metų trunkančia istorija nuo I. B. Volfo ir Engelmano iki Ragučio... Apie tai papasakojo aludaris Giedrius, apie tai pamatėme nuotraukose. Po pasižvalgymo po alaus gamybos barus aludario Giedriaus buvome pakviesti į degustacijos salę, kur turėjome galimybę paragauti ne tik populiariausio alaus, vadinamo „Rinktinis“. Kai kam patiko šis, kitiems tamsusis, kitiems čia taip pat gaminamas Sidras. Nors mūsų tarpe nebuvo alaus mėgėjų, bet karštą vasaros dieną buvo gera atsigaivinti šviežiu alučiu. Aludariui Giedriui Valančiui nuoširdžiai padėkojome už įdomią ekskursiją. Rima Lipšienė |
|||||||||
|