Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Įspūdžiai iš Lietuvos šeimų konferencijos „Švęsti tikėjimą šeimoje" Vilniuje (2012-11-17)

Paskelbta: 2012-11-23

Ankstų lapkričio 17 d. šeštadienio rytą, išsiruošėme į Lietuvos šeimų konferenciją „Švęsti tikėjimą šeimoje“. Nuo pat pradžių džiugiai nuteikė pilnas didžiulis autobusas šurmuliuojančių  šeimų ir  klegančių vaikų.

Vilniuje išgirdome pranešimų, kuriuos išklausėme su dideliu susidomėjimu. Daug minčių sukėlė kun. R. Doveikos pranešimas „10 žingsnių link Milano su Šventuoju Tėvu“. Net 4 žingsniai yra susiję su darbu, tai iš pradžių pasirodė keista, tačiau ko gero Šventasis Tėvas neveltui skiria tiek dėmesio jam, nes šiuolaikiniame pasaulyje darbas neretai užimą svarbiausią vietą žmogaus gyvenime.

Ypač sudomino antras pranešimas  apie kelionę į Milaną, ten išgyventą laiką, liudijimų vakarą. 

Įstrigo pasakojimas apie sužadėtinių porą, kuri klausė Popiežiaus, kaip nebijoti įsipareigoti vienam žmogui visam gyvenimui. Popiežiaus patarimas buvo – auginti meilę, kuri būtų ne tik jausmas, bet paremta tikėjimu.

 Iš trečio pranešimo išliko mintis, kad mes, tikintieji, gal ir negalime iškart pakeisti pasaulio, tačiau galime ,,įkišti koją į tarp durų“ – pradėti nuo mažų dalykų.

Darbo grupėje klausėmės Šeimos centro darbuotojų pamąstymų, kaip pritraukti šeimas dalyvauti joms skirtoje veikloje. Buvo nutarta, jog reikia nenuleisti rankų, tikėti, veikti, melstis.

Po darbo grupės visi kartu dalyvavome šv. Mišiose Gailestingosios Motinos Globos atlaiduose, aplankėme Aušros Vartų Marijos paveikslą. 

Vakaronėje  klausėmės  liudijimų apie šeimų kelionę į Milaną, jų bendrystę ir vienybę, bendravome  su bendraminčiais ir draugais, vaišinomės skaniais užkandžiais.

O grįžtant namo klausėmės mažųjų keliautojų pasakojimų, eilėraščių ir dainelių, pabendravome vienas su kitu, pasidžiaugėme puikiai praleista diena. 

Liepa ir Andrius Šiupiniai



 

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021