Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Atgailos sakramentas (2011-10-12)

Paskelbta: 2011-10-19

 

Kai senjorų pasiteiravau, ar jie nenorėtų išgirsti kunigo pasakojimo apie Atgailos sakramentą, visi apsidžiaugė tokia galimybe. Regis, žinome, regis, daug metų gyvename su Atgailos sakramentu, bet atnaujinti savo pažinimo žinias labai pravartu.

Spalio 12-osios popietėje apie Atgailos sakramentą senjorams ir pasakojo klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius. Juk nėra žemėje žmogaus, kuris gyventų be nuodėmės. Krikštas atleidžia gimtąją nuodėmę, bet neišvaduoja nė vieno žmogaus nuo silpnybių, paklydimų. Juk žmogus suserga ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai. Kiekvienam Dievas suteikė teisę išpažinti savo nuodėmes, prašyti atleidimo, atgailauti.

Klebonas išsamiai pasakojo apie Atgailos sakramentą , akcentuodamas esminius kriterijus, kaip ruoštis šiam Sakramentui, kaip išpažinti nuodėmes ir atgailauti, kaip atlyginti, kaip ištaisyti dvasines ir materialines skriaudas . Kaip atversti savo gyvenimo švarų puslapį? Juk Dievas laukia ir kviečia visus sugrįžti pas jį.

Tai buvo valanda, kuri atnaujimo kiekvieno žinias, kuri praturtino, kuri tarsi geriausias receptas vaistams mūsų dvasiai stiprinti.

                               Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021