Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas – žodis ir spalva“ (2010-10-24)

Paskelbta: 2010-10-27

Esmės kupina valanda

Projekto „Dialogas –Žodis ir Spalva“ dalyviai vėl pakvietė į susitikimą spalio ketvirtąjį sekmadienį. Prieš renginį klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius priminė, kad artėja Vėlinės – svarbi bažnytinė šventė, kuomet mes lankome artimųjų amžino poilsio vietą, meldžiamės, uždegame žvakutes. Ši šventė primena ir tai, kad Dievas mus kviečia būti jautriems savo artimui, kol jie šalia mūsų. Klebonas kvietė džiaugtis kiekviena Dievo dovanota diena, kai didžiausia šventė – tai mūsų bendravimas, kvietė atleisti ir susitaikyti.

Aktorė Virginija Kochanskytė savo programą pavadino „Gyvenimas kaip graži kelionė“ . Pasitelkusi Adomą Mickevičių, Birutę Baltrušaitytę, Onę Baliukonę, Gabrielį Markesą, Antaną Jonyną, Juditą Vaičiūnaitę , Kazį Bradūną bei kitus poetus, pavedėjo žiūrovus per visą gyvenimą. Vaikystė, jaunystė, branda, meilė, nusivylimai, takai ir takeliai ir... daug meilės. Meilės gyvenimui ir sutiktiems žmonėms. Anot Kazio Bradūno „Koks dieviškas gyvenimas...“ Kaip visada aktorė Virginija Kochanskytė prikaustė visų dėmesį, sužėruodama naujomis meistriškumo spalvomis. Gėlės, aplodismentai, bet aktorei svarbiausia, jog ji pajautė, kad prabilo į žiūrovų širdis.

Netrūko lankytojų keramikės ir tapytojos Teresės Jankauskaitės darbų parodoje, kuri patraukia meno mylėtojus savo betarpiškumu ir artumu. Teisus buvo projekto vadovas Egidijus Stancikas renginio pradžioje pasakęs: „Tikiuosi, kad turėsime esmės kupiną valandą...“ Taip ir įvyko.

                                                          Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021