Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Skelbimai

2021 m. gegužės 19 d., minint Pasaulinę uždegiminių žarnų ligų dieną, simboline - violetine spalva nušvis Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilika

Paskelbta: 2021-05-19


Šiandien vakare Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilika, Laisvės alėjos ir Vienybės aikštės fontanai nušvis violetine spalva.

Taip Kaune bus minima Pasaulinė  uždegiminių žarnų ligų diena. Pasak gydytojų, apie šias ligas turėtume ne tik kalbėti drąsiau, bet ir išsitirti laiku.

Žinomo šviesų menininko Arvydo Buinausko įspūdingai nušviesta bazilika Kaune pažymės ligas, tokias kaip opinis kolitas ir Krono liga, kuriomis Europos Sąjungoje serga daugiau nei nei 3 mln. žmonių.

Gydytojai įsitikinę, kad apie tai priminti yra svarbu, nes sergantieji ne tik patiria spaudimą, bet jaunėja ir jų amžius.

Šviesos instaliacijas  Kristaus Prisikėlimo bazilikoje Kauno gyventojai ir svečiai galės išvysti šiandien nuo 21.30 val.

Vienybės aikštės ir Laisvės alėjos fontanų violetinės šviesos taip pat simbolizuos Pasaulinę lėtinių uždegiminių žarnų ligų dieną. Kviečiame pasigrožėti!

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021