Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Skelbimai

Kristaus Prisikėlimo parapijoje teikiama pagalba sergantiems onkologinėmis ligomis

Paskelbta: 2020-06-01

Nuo š.m. birželio mėnesio parapijos namuose (Aukštaičių g. 6) išduodama   POLA kortelė. Vėžiu sergantiems žmonėms nemokamai išduodama POLA kortelė suteikia galimybę gauti nemokamas teisines ir psichologines konsultacijas, galimų gydymo alternatyvų įvertinimą, pasinaudoti nuolaidomis įvairioms prekėms ir paslaugoms, gauti kvietimus į POLA ir partnerių organizuojamus seminarus, mokymus ir renginius pacientams bei jų artimiesiems, taip pat kvietimus nemokamai apsilankyti kultūros renginiuose (spektakliuose, koncertuose).

Kortelę, nemokamai, gali gauti bet kuris žmogus, kuriam yra diagnozuota onkologinė liga, susipažinęs su kortelės taisyklėmis ir užpildęs kortelės paraišką. Jei onkologinė liga diagnozuota nepilnamečiam asmeniui, POLA kortelė gali būti išduodama vienam iš jo tėvų / globėjų. Išduodant kortelę prašoma onkologinę diagnozę įrodančio medicininio dokumento, kortelė yra vardinė su unikaliu numeriu, o paslaugų teikėjas turi teisę paprašyti asmens dokumento, todėl galime garantuoti, kad pagalba pasinaudos tik tie, kam ji yra skirta.

Kortelės parapijoje yra dalinamos bendradarbiaujant su Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija, su kuria parapiją sieja tvirti bendradarbiavimo ryšiai. Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA) – tai viena didžiausių skėtinių nevyriausybinių organizacijų Lietuvoje, vienijanti 31 pacientų organizaciją ir daugiau kaip 15 tūkst. onkologinių pacientų. Savo veikloje POLA atstovauja ir gina onkologinių pacientų interesus valdžios institucijose ir įvairiose viešosios politikos formavimo srityse, taip pat siūlo įvairias paslaugas, tokias kaip psichologinė ar teisinė pagalba, galimų gydymo alternatyvų įvertinimas, taip pat beveik 100 POLA partnerių nuolaidų ir nemokamų paslaugų.

Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija:

• Skleidžia informaciją visuomenėje apie vėžio prevenciją

• Moko onkologinėmis ligomis sergančius žmones aktyviai dalyvauti savo ligos gydymo procese

• Organizuoja nemokamus seminarus, mokymus, konferencijas ir užsiėmimus, pavyzdžiui, meno terapija ir kt.

• Buria onkologinių pacientų bendruomenę suteikdami jiems POLA kortelę, suteikiančią įvairių nuolaidų ir nemokamų paslaugų

• Publikuoja onkologiniams pacientams aktualią ir naudingą informaciją

• Stiprina pacientų organizacijas

• Suteikia daugiau galimybių onkologiniams pacientams

• Atstovauja pacientų interesams valdžios institucijose

• Teikia pasiūlymus formuojant sveikatos apsaugos politiką ir teisėkūros procese.

Kristaus Prisikėlimo parapijoje POLA kortelė bus išduodama adresu: Aukštaičių g. 6 (Parapijos namai) antradieniais nuo 10.00 iki  11.00, val. , būtina registracija tel.: 865401722

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021