Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Skelbimai

2020 m. balandžio 5 d. - Kristaus Kančios (Verbų) sekmadienis

Paskelbta: 2020-04-02

Verbų, arba Viešpaties Kančios, sekmadienį Bažnyčia mini pergalingą Jėzaus įžengimą į Jeruzalę prieš savo kančią. Skaitoma mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus kančios istorija (Evangelija pagal Matą 26, 14–27, 66).

Sekmadienio Dievo Žodį galima rasti liturginiame kalendoriuje lk.katalikai.lt

Verbų sekmadienis įveda į Didžiąją savaitę, kai švenčiame didžiuosius Viešpaties kančios, mirties ir prisikėlimo slėpinius.

Verbų sekmadienio procesija, kuria dažnai prasideda Verbų sekmadienio liturgija, nevyks. Šv. Mišios aukojamos nedalyvaujant žmonėms.


Kristaus Kančios (Verbų) sekmadienį Lietuvoje įprasta į namus iš bažnyčios parsinešti šventintas verbas, kadagio šakeles ar kitus žolynus. Ką daryti šiemet, kai nevyksta viešos šv. Mišios ir Verbų sekmadienį švęsime namie? Krikščioniško interneto dienraščio Bernardinai.lt komanda kviečia balandžio 5-ąją papuošti savo namų duris ar langus žolynais.
Taip parodykime, kad mums šis sekmadienis svarbus, kad esame bendruomenė, net kai negalime fiziškai susirinkti dėl pandemijos. Ir karantino metu visi esame suvienyti Kristaus Kūne – Bažnyčioje.
Ši idėja kilo Amerikoje įsikūrusiems Šventosios Dvasios misionieriams. Savo papuoštų durų ar langų nuotraukas siųskite mums el. paštu: redakcija@bernardinai.lt – parodysime jas ir kitiems dienraščio skaitytojams.
Ženkime į Didžiąją savaitę kartu! Paliudykime pasauliui, kad esame Bažnyčia!
Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021