Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Skelbimai

Gerumo darbai Šv. Kalėdoms. Kviečiame įsijungti !

Paskelbta: 2018-11-29

 

Prasidėjus  adventui   kviečiame įsijungti į parapijoje vykstančias akcijas ir kitus Gerumo darbus, skirtus sunkiau gyvenantiems:

Dalyvaukite „Praktinio gerumo dienoje“. Kiekvienais metais prieš didžiąsias metų šventes – šv. Kalėdas ir šv. Velykas – parapijos Pagalbos namuose tarnyba organizuoja „Praktinio gerumo dieną“. Tai ypatinga diena metuose, kai pakviečiame jaunimą padovanoti vieną dieną kitam – senam, sergančiam, vienišam, jį aplankant ir padedant pasiruošti šventėms.  Kviečiame visus, kurie yra energingi  ir  keliaujame pas tuos, kurie labai mūsų laukia: yra tokių, kuriems reikia išplauti grindis, yra tokių, kurie nori, kad būtų nuvalytos dulkės nuo senų paveikslų, o yra ir tokių, kurie džiaugsis, jei tą dieną su jais tiesiog pasikalbėsite.

 Padėkite paruošti „Kūčių pusryčius“ Sriubos valgykloje. Kūčių pusryčių į Sriubos valgyklą ateina patys įvairiausi žmonės – tie, kurie Sriubos valgykloje valgo kasdieną, ir tie, kurie tiesiog nenori būti vieni. Žmonių, kuriuos įprastai pamaitiname Kūčių pusryčių metu, skaičius svyruoja apie 400. Įsivaizduojate, kiek trunka pasiruošimas, jei norime gražiai ir oriai pavaišinti tuos, kurie ateina?! Kiek reikia supjaustyti silkių, nulupti burokėlių ir išvirti kisieliaus?! Tad Jūsų talka savaitę prieš Kūčias arba Kūčių pusryčių metu yra labai reikalinga.

Už auką įsigykite Caritas žvakelę. Jei negalite prisidėti kitaip – padėsime Jums padėti: viso Advento laikotarpiu parapijoje bus platinamos Caritas žvakelės. Jas galite įsigyti po sekmadienio šv. Mišių bažnyčioje, raštinėse, parapijos namuose. Aukos, surinktos už žvakutes, bus skiriamos parapijoje vykdomiems gailestingumo darbams paremti – Sriubos valgyklai (Partizanų g. 5) bei Pagalbos namuose tarnybai (Aukštaičių g. 6) išlaikyti.

Paaukokite ilgai negendančių maisto produktų. Tiek mažojoje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje, tiek bazilikoje stovi dėžės, į kurias renkami negendantys, ilgai galiojantys maisto produktai vargstantiems. Jūsų paaukoti produktai vieną kartą per savaitę vežami į Sriubos valgyklą, kur iš jų gaminamas maistas skurstantiems. Vienintelis prašymas: prašome atidžiai parinkti aukojamus maisto produktus – tai turėtų būti ilgą laiką negendantys maisto produktai (kruopos, cukrus ir pan.)


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021