Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Skelbimai

Pažintinė piligriminė kelionė - Izraelis ir Meksika

Paskelbta: 2012-09-06


IZRAELIS

1 DIENA. Skrydis: Vilnius – Europos miestas – Tel Avivas. Atskrendate į Tel Avivą. Oro uoste jus pasitiks licencijuotas gidas, kuris jus lydės visos kelionės metu. Trumpa ekskursija po moderniausią Artimųjų Rytų metropoliją Tel Avivą ir uostamiestį Jafą. Tai vienas seniausių pasaulio miestų, paminėtas Egipto faraono Thutmosio III kronikose. Šiandien Jafa tapo menininkų kvartalu, kuriame dera arabiškos architektūros grožis ir daugybė galerijų, menininkų dirbtuvių, rankdarbių parduotuvių bei kavinių. Vykstate į viešbutį. Laisvas laikas prie Viduržemio jūros. Vakarienė. Nakvynė viešbutyje.

2 DIENA. Pusryčiai. Vykstate į romėnų laikų Izraelio sostinę Cezarėją – senovės ir viduramžių uostamiestį, kurį 20 – 9 m. pr. Kr. įkūrė karalius Erodas I Didysis. Išlikę kadaise nuostabaus grožio miesto griuvėsiai: miesto sienos, romėnų šventyklos, dalis amfiteatro, hipodromo, akveduko, bizantiškos bazilikos su mozaikinėmis grindimis. Vykstate į didžiausią Izraelio jūrų uostą Haifą, įsikūrusį Karmelio kalno papėdėje prie vaizdingos įlankos: grožitės Bahajų šventykla ir persiškaisiais Bahajų sodais. Ekskursija po Galilėją – vietas, susijusias su Kristaus tarnystės pradžia. Apsilankysite Nazarete. Kiekviena iš miesto šventyklų yra susijusi su Jėzaus gyvenimu. Lankote Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai baziliką, Šv. Apreiškimo Grotą, Šv. Juozapo bažnyčią, pastatytą buvusioje Juozapo dirbtuvių vietoje. Švenčiamos Šv. Mišios. Lankotės nedideliame arabų kaimelyje Galilėjos Kanoje. Evangelijoje pagal Joną sakoma, kad būtent Kanoje Jėzus padarė savo pirmąjį stebuklą – pavertė vandenį vynu. Tai įvyko vestuvių puotos metu. Todėl čia esančią bažnyčią katalikai vadina „Dievo vestuvių bažnyčia“. Vykstate į viešbutį. Vakarienė. Laisvas laikas. Nakvynė viešbutyje Galilėjoje.

3 DIENA. Pusryčiai. Tęsiate ekskursiją po Galilėją. Pakilsite į Taboro kalną, kur įvyko Jėzaus atsimainymas ir iš dangaus pasigirdo balsas: „Šitas mano išrinktasis sūnus, jo klausykite!“ Žvilgsniu aprėpsite visą Galilėją. Aplankote Kafarnaumą. Jėzus čia pašaukė apaštalauti Matą ir keletą pirmųjų mokinių, sinagogoje gydė, padarė stebuklų, pasakė kalbą apie gyvybės duoną, mokė. Pažintis su miestu, aplankant Šv. Petro namą-muziejų. Švenčiamos Šv. Mišios. Aplankysite Tabchą – vietą, susijusią su vienu garsiausių biblinių stebuklų – duonos padauginimu. Šiam stebuklui atminti V a. buvo pastatyta bizantiška Duonos Padauginimo bazilika su puikiomis mozaikinėmis grindimis. Lankotės Menzo Christi bažnyčioje. Pakilsite į Palaiminimų kalną, kur Kristus pasakė garsųjį evangelinį Kalno pamokslą. Plaukimas laivu Galilėjos jūra. Grįžtate į viešbutį. Vakarienė. Laisvas laikas. Nakvynė viešbutyje Galilėjoje.

4 DIENA. Pusryčiai. Vykstate prie Jordano upės. Šioje upėje Jonas Krikštytojas krikštijo žydus, čia jis pakrikštijo ir Jėzų Kristų. Norintieji galės atnaujinti krikšto sakramentą. Vykstate į Betliejų. Aplankote vieną seniausių krikščionių šventyklų – Kristaus Gimimo bažnyčią (dabar katalikų, stačiatikių, armėnų šventovė) ir po jos altoriumi esančią Gimimo grotą. Švenčiamos Šv. Mišios. Lankotės Piemenėlių lankose ir bažnyčioje, Šv. Kotrynos vienuolyne. Vykstate į Jeruzalę. Aplankote Alyvų kalną – vietą, į kurią savo paskutinei maldai pasitraukė Jėzus. Pamatote Siono kalną, Karaliaus Dovydo kapą. Lankotės  Amžinojo Miego bažnyčioje ir Paskutinės vakarienės menėje. Vakarinė Jeruzalės siena, XV a. žydų kvartalas, Raudų siena. Vykstate į viešbutį. Vakarienė. Laisvas laikas. Nakvynė viešbutyje Jeruzalėje.


5 DIENA. Pusryčiai. Ekskursija po Jeruzalę: Getsemanės sodai – alyvmedžių giraitė, kur buvo suimtas Kristus; Dievo tarno ir Visų Tautų bažnyčios, Šv. Marijos kapas. Švenčiamos Šv. Mišios. Jeruzalėje Kristaus kančios keliu kilsite į Golgotos kalną, lankote Viešpaties Kapo bažnyčią. Vykstate į viešbutį. Vakarienė. Nakvynė viešbutyje Jeruzalėje.


6 DIENA. Pusryčiai. Vykstate į Jeruzalės priemiestį Ain Karimą. Čia gausu bažnyčių, mečečių, sinagogų, įsispraudusių tarp akmeninių arabų stiliaus namų. Stabtelim prie palaimintojo Šv. Marijos šaltinio ir Šv. Jono Krikštytojo gimimo vietos.  Judėjos dykuma keliaujate iki Kumrano – svarbiausios žydų istorijoje archeologinių radinių vietos. Čia rasti žydų sektos esejų, gyvenusių 150 m. pr. Kr., rankraščiai. Vykstate prie Negyvosios jūros. Maudynės Negyvojoje jūroje. Kelionę tęsiate per Aravos dykumą į Eilatą. Vakarienė. Laisvas laikas. Nakvynė viešbutyje Eilate.


7 DIENA. Pusryčiai. Laisvas laikas Eilato kurorte. Už papildomą mokestį (kainas žr. atmintinėje) siūlomos išvykos: safaris džipais, kruizas jachta po Eilato įlanką, išvyka į povandeninę observatoriją, plaukiojimas su delfinais arba vienos dienos ekskursija į Petros miestą Jordanijoje. Vakarienė. Nakvynė viešbutyje Eilate.


8 DIENA. Pusryčiai. Laisva diena Eilato kurorte. Vakarienė. Poilsis viešbutyje Eilate.


9 DIENA. Naktį išvykstate oro uosto link. Skrydis:

Tel Avivas – Europos miestas – Vilnius. 

Kaina  nuo 4299 Lt


Kelionės datos:

2012 11 03 – 11 11

2012 04 16 – 04 24 2012 11 30 – 12 08

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021