Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Skelbimai

Lapkričio 10 - 17 d. kviečiame aplankyti Šventąją žemę

Paskelbta: 2010-08-27

 

1 diena. Skrydis: Vilnius – Eilatas(Ovda; Izraelis). Jus pasitiks Izraelio turizmo agentūros atstovas - licencijuotas gidas, kuris jus lydės visos kelionės metu. Per Aravos dykumą vykstate į viešbutį prie Negyvosios jūros. Negyvoji jūra - tai pati giliausia dauba žemės rutulyje. Prisotintas mineralinių druskų vanduo ir gydomieji purvai atjaunina, atstato jėgas. Poilsis, maudynės Negyvojoje jūroje. Vakarienė. Nakvynė viešbutyje.

2 diena. Pusryčiai. Aravos dykuma keliaujate iki Kumrano – svarbiausios žydų istorijoje archeologinių radinių vietos. Čia rasti žydų sektos esejų, gyvenusių 150 m. pr. Kr., rankraščiai (liko Senojo Testamento tekstai, apokrifai ir pačių esejų mintys). Judėjos dykuma keliaujate iki Tverijos. Aplankote Kafarnaumą – miestą, kuriame apsigyveno Jėzus, išvykęs iš Nazareto. Apaštalas Matas šį miestą vadino Kristaus miestu, apaštalas Morkus – Kristaus namais. Jėzus čia pašaukė apaštalauti Matą ir keletą pirmųjų mokinių, sinagogoje gydė, padarė stebuklų, pasakė kalbą apie gyvybės duoną, mokė. Pažintis su miestu, aplankant Šv. Petro namą-muziejų. Švenčiamos šv. Mišios. Aplankysite Tabchą – vietą, susijusią su vienu garsiausių biblinių stebuklų – duonos padauginimu. Šiam stebuklui atminti V a. buvo pastatyta bizantiška Duonos Padauginimo bazilika su puikiomis mozaikinėmis grindimis. Apžiūrite ant Galilėjos ežero kranto stūksančią Menzo Christi bažnyčią. Vykstate į viešbutį. Vakarienė. Nakvynė viešbutyje Galilėjoje.

3 diena. Pusryčiai. viešbutyje Galilėjoje. Pakilsite į Palaiminimų kalną, kur Kristus pasakė garsųjį evangelinį Kalno pamokslą. Aštuoni pagrindiniai palaiminimai yra įamžinti ant Palaiminimų kalno pastatytoje bažnyčioje. Aplink altorių simboliškai vaizduojamos ir pagrindinės septynios krikščioniškos dorybės. Pakilsite į Taboro kalną, kur įvyko Jėzaus atsimainymas ir iš dangaus pasigirdo balsas: „Šitas mano išrinktasis sūnus, jo klausykite!“ Žvilgsniu aprėpsite visą Galilėją. Plaukimas laivu Galilėjos jūra. Vykstate į Cfatą - žydų išminčių, mistikos bei kabalos miestą: senovinės sinagogos, dailininkų kvartalas, istorija dvelkiančios senamiesio gatvelės. Plaukimas laivu Galilėjos jūra. Grįžtate į viešbutį. Vakarienė. Laisvas laikas. Nakvynė viešbutyje Galilėjoje.

4 diena. Pusryčiai. Apsilankysite Nazarete. Kiekviena iš miesto šventyklų yra susijusi su Jėzaus gyvenimu. Čia buvo paskelbtas Dievo žodis ir prabėgo Kristaus vaikystė. Pamatysite Šventosios Šeimos namą, Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai baziliką - vieną svarbiausių krikščionių bažnyčių Artimuosiuose Rytuose; Šv. Apreiškimo Grotą, kurioje archangelas Gabrielius apsireiškė Marijai; Šv. Juozapo bažnyčią, pastatytą buvusioje Juozapo dirbtuvių vietoje. Švenčiamos Šv. Mišios. Vykstate į Jeruzalę. Pakeliui aplankote didžiausią Izraelio jūrų uostą Haifą, įsikūrusį Karmelio kalno papėdėje prie vaizdingos įlankos: grožitės Bahajų šventykla ir persiškaisiais Bahajų sodais. Vykstate į romėnų laikų Izraelio sostinę Cezarėją - senovės ir viduramžių uostamiestį, kurį 20 – 9 m. pr. Kr. įkūrė karalius Erodas I Didysis. Cezarėja - vienas svarbiausių ankstyvosios krikščionybės centrų. Šiuo metu – tai viena svarbiausių archeologinių radimviečių. Išlikę kadaise nuostabaus grožio miesto griuvėsiai: romėnų – bizantiečių miesto sienos, romėnų šventyklos. Išlikusi dalis amfiteatro, hipodromo, akveduko, visuomeninių pastatų, bizantiškos bazilikos su mozaikinėmis grindimis, kryžiuočių pilies. Atvykstate į Jeruzalę. Ekskursija pėsčiomis: Šv. Stepono vartai, Raudų siena – švenčiausia vieta žydams. Pamatote vakarinę Jeruzalės sieną, XV a. žydų kvartalą, Karaliaus Dovydo kapą. Lankotės Amžinojo Miego bažnyčioje ir Paskutinės vakarienės menėje, kurioje Jėzus valgė Paskutinę vakarienę ir įsteigė Eucharistiją.
Įsikuriate viešbutyje. Vakarienė. Laisvas laikas. Nakvynė viešbutyje Jeruzalėje.

5 diena. Pusryčiai. Ekskursija po Jeruzalę – miestą, atspindintį ne tik krikščionybės ir musulmonų, bet ir visos žmonijos istoriją. Ekskursijos metu aplankysite Alyvų kalną – vietą, į kurią savo paskutinei maldai pasitraukė Jėzus, Getsemanės sodus – alyvmedžių giraitę, kur buvo suimtas Kristus, Dievo tarno ir Visų Tautų bažnyčias, Kidrono slėnį, Šv. Marijos kapą. Švenčiamos šv. Mišios. Lankote šv. Onos bažnyčią, pastatytą Mergelės Marijos gimimo vietoje... Jeruzalėje Kristaus kančios keliu kilsite į Golgotos kalną, Viešpaties Kapo bažnyčią. Vykstate į viešbutį. Vakarienė. Nakvynė viešbutyje Jeruzalėje.

6 diena Pusryčiai. Vykstate į Betliejų. Aplankote vieną seniausių krikščionių šventyklų Kristaus Gimimo bažnyčią (dabar katalikų, stačiatikių, armėnų šventovė) - ir po jos altoriumi esančią Gimimo grotą. Lankotės Piemenėlių lankose ir bažnyčioje, Šv. Kotrynos vienuolyne. Švenčiamos šv. Mišios. Vykstate į Kertate Judėjos, Negevo ir Aravos dykumas, atvykstate į Eilato kurortą. Vakarienė. Nakvynė viešbutyje Eilate.

7 diena Pusryčiai. Poilsis Eilato kurorte. Už papildomą mokestį (220-230 USD/1 asmeniui) siūloma vienos dienos ekskursija į Petros miestą Jordanijoje. Vakarienė. Nakvynė viešbutyje Eilate.

8 diena Pusryčiai. Laisvas laikas Eilato kurorte. Skrydis: Eilatas (Ovda) – Vilnius

Kelionės kaina: 3999 Lt (kai keliauja ne mažiau kaip 21 turistas)
(Kaina asmeniui 2-viečiame kambaryje. Vienviečio kambario priemoka – 510 Lt)
Kelionės data: 2010-11-10 – 2010-11-17
Į kainą įskaičiuota: • Skrydis lėktuvu į Eilatą ir atgal, oro uostų mokesčiai,
• 7 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais ir vakarienėmis,
• vietinio rusakalbio gido paslaugos,
• kelionės vadovo iš Lietuvos paslaugos visos kelionės metu,
• vietiniai pervežimai komfortabiliu autobusu,
• įėjimo bilietai į visus mokamus objektus.
Pastabos / Į kainą neįskaičiuota: • Medicininių išlaidų užsienyje draudimas (55 Lt, vyresniems nei 65 metai - 110 Lt).
• Arbatpinigiai gidui ir vairuotojui (50 – 60 USD).
• Keičiantis skrydžių grafikui, programa bus koreguojama.
• Objektų skaičius ir lankymo tvarka gali kisti.
• Iškilus pavojui dėl turistų saugumo, Izraelio turizmo organizatoriai pasilieka sau teisę keisti programą.
Daugiau informacijos: kelionių organizatorius EXCURSUS
J. Jablonskio g. 3, LT – 44286 Kaunas
tel.: (8 – 37) 321233, 321235, faks.: (8 – 37) 321298
www.excursus.lt info@excursus.lt

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021