Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas - žodis ir spalva“ (2010-04-25)

Paskelbta: 2010-04-28

 

Skaitau, kas širdžiai miela... Taip pasakė Kauno akademinio dramos teatro aktorė Nijolė Lepeškaitė balandžio paskutinįjį sekmadienį mūsų šventovės konferencijų salėje susirinkusiems į renginį „Dialogas – Žodis ir Spalva“. Aktorė mums skaitė ištraukas iš Karolio Voitylos knygos „Priešais juvelyro parduotuvę“.

Girdėdami įtaigų aktorės žodį, giliau suvokėme šioje knygoje išsakomas mintis apie meilę kasdieniškais žodžiais, kai atskleidžiamas meilės jausmo slaptingumas, stiprybė, šventumas. Šis kūrinys ryškiai liudija Karolio Voitylos, Šventojo Tėvo, literatūrinį palikimą.

Nijolė Lepeškaitė pravėrė ir nacionalinės premijos laureatės poetės Nijolės Miliauskaitės gyvenimo ir kūrybos puslapius. Aktorė ne tik skaitė šios poetės kūrybą ,bet ir papasakojo apie jos kelią į poeziją , išgyvenimus, brandą.
Tai buvo prasminga valanda, praleista su aktore, kuri jau daugiau kaip keturias dešimtis metų kuria vaidmenis mūsų teatre ir sukūrė kelias dešimtis kine. Ir dabar ją galima pamatyti neseniai mūsų teatre pastatytame spektaklyje „ Jelena ir šturmanas“.

Ir šį sekmadienį gausus žiūrovų būrys aplankė dailininko Eugenijaus Griciaus tapybos darbų parodą.

                                                                                Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021