Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – išvyka į Vytauto Didžiojo karo muziejų (2010-04-21)

Paskelbta: 2010-04-28

 

Kaip žinia – šiemet Lietuva vėl mini istorinį jubiliejų – Žalgirio mūšio 600 metų jubiliejų. Senjorai, pasiklausę įdomios Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karybos istorijos skyriaus vyr. muziejininkės Danutės Gruzdienės paskaitos apie Lietuvos kariuomenę Žalgirio mūšio išvakarėse, balandžio trečiąjį trečiadienį apsilankė muziejuje.

Ir, žinoma, nenusivylė. Beveik keturios dešimtys senjorų, klausydamiesi vyr. muziejininkės Danutės Gruzdienės, susipažino su ekspozicija, skirta Žalgirio mūšiui, taip pat su ekspozicijomis, pasakojančiomis apie Lietuvos kariuomenės istoriją ir muziejaus istoriją. Nors visi esame buvę Dariaus ir Girėno salėje, bet vėl ten apsilankėme ir turėjome progą išgirsti bei pamatyti televizoriaus ekrane neseniai muziejuje gautus nufilmuotus kadrus, kaip Darius ir Girėnas, išskrisdami iš Amerikos, atsisveikina ir „Lituanica“ pakyla.

Labai gilų įspūdį paliko apsilankymas Žuvusiųjų už Lietuvos laisvę kriptoje, kuri sovietiniais metais buvo paversta ginklų sandėliu. Čia tvyranti tyla ir pagarba verčia kiekvieną ir be žodžių susimąstyti, kokia kaina yra apginta Lietuvos Laisvė ir Nepriklausomybė.

                                                                       Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021