Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas - žodis ir spalva“ (2010-03-14)

Paskelbta: 2010-03-18

Užsidekime gerumu...

Prasidėjo Gavėnia. Tai apmąstymų metas, savo sąžinės sąskaitų analizė. Apie tai šiuo metu mąstyti, svarstyti ir kvietė klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius kovo 14-ąją susirinkusiuosius konferencijų salėje. „Nejaugi neturime kuo pasidžiaugti, negi nesugebame džiaugsmo suteikti kitiems ar ištiesti pagalbos ranką?“ – klausė klebonas. Be abejo, tai nesunku – tik reikia nugalėti savo ambicijas ir suvokti, ką kiekvienas galime ir sugebame padaryti, kad aplink subujotų gėrio šaknys. Tad paklausykime klebono žodžių : “Užsidekime ir gyvenkime gerumu...“.

Šias mintis pratęsė renginys „Dialogas – Žodis ir Spalva“. Kauno akademinio dramos teatro aktoriaus Albino Budniko valanda buvo skirta Nepriklausomybės atgavimo 20-mečiui. Jis pravėrė duris į savo kolegos ir bičiulio, Laisvės šauklio aktoriaus Kęstučio Genio pasaulį. Pasakodams apie šią iškilią asmenybę ir skaitydamas jo kūrybą, priminė, koks stiprus dvasia buvo Kęstutis Genys. Koks didelis vidinis konfliktas glūdėjo jame ir kančių bedugnė, o taip pat ir vilčių kalnas skelbiant laisvę ir prisikėlimą. Popietėje dalyvavo ir su Kovo 11-osios švente pasveikino Kęstučio Genio žmona Aleksandra. 

Parodų salėje lankytojus pakvietė labai brandi ir kartu jauna tapybos darbų paroda. Brandumas spindi iš vyresniojo - Vytauto Lagunavičiaus darbų, jaunystė - iš jo sūnaus Aurelijaus tapybos drobių. Abu menininkai kuklūs ir nekalbūs ir kaip pasakė Vytautas „Tegul spalva kalba..“ Taigi ne vieną savaitę mus džiugins ir kalbins dviejų tapytojų drobės.

                                                           Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021