Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas – žodis ir spalva“(2010-02-14)

Paskelbta: 2010-02-18

Pabūkite, kol skirta būti...

Gilia šių žodžių prasme pradėjo savo valandą vasario 14-ąją dialogo „Žodis ir spalva“ dalyvis - aktorius Sigutis Jačėnas.
Susirinkusiems jis skaitė J. Marcinkevičiaus, A. Mikutos, Ž.Beranžė, Šekspyro poeziją, atverdamas gal daugeliui ir naujus šių autorių kūrybos klodus.

S. Jačėnas pasidalijo prisiminimais apie Keistuolių teatrą ir ,žinoma, apie savo gimtąjį miestą Kauną, kur prabėgo vaikystė ir jaunystė, kuo jį patraukė ir sužavėjo teatras. O kai užtraukė visų pamėgtas dainas - žiūrovai vieningai pritarė. Argi negieda gerumas, – anot Justino Marcinkevičiaus.

Vėl nauja paroda. Į neeilinę savo darbų parodą pakvietė skulptorius Stasys Žirgulis. Kaip pastebėjo projekto vadovas Egidijus Stancikas – tai didinga, iškalbinga, pavergianti paroda, kurioje beveik keturiasdešimt darbų. S. Žirgulis yra vienas iš pačių iškiliausių Lietuvos meninkų, kuriančių dviejų amžių ir dviejų skirtingų epochų sandūroje. Jis nemėgsta pigių reklaminių efektų bei avangardistinių triukų, išlieka savitas, išradingas ir įdomus. Tuo galima įsitikinti ir šioje parodoje. Kalbėdamas apie save ir savo kūrybą, skulptorius pabrėžė, kad esąs patriotas ir pergyvena dėl mūsų tautos, dėl Lietuvos, kad išliktume čia, kur mūsų žemė, kur mūsų šaknys.

                                                           Rima Lipšienė


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021