Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas - Žodis ir Spalva“ (2010-01-17)

Paskelbta: 2010-01-20

Kalnai kelmuoti, pakalnės nuplikę...

Ar yra nežinančių šių eilučių? Neabejoju, kad atsakys „taip“ visi, kurie susirenka šventadieniais į konferencijų salę. Visi žino ir jų autorių. Ir buvo labai prasminga, kai praėjusį sekmadienį, sausio 17-ąją , susirinkusiems staigmeną pateikė projekto „Dialogas – Žodis ir Spalva“ vadovas Egidijus Stancikas. Jis ne tik priminė, kad sausio 17-ąją sukanka 175 –eri metai, kai gimė vienas iš mūsų tautos ąžuolų – Antanas Baranauskas.

Egidijus Stancikas emocionaliai papasakojo pagrindinius Antano Baranausko, dvasininko, poeto, kalbininko, matematiko, Švento Rašto vertėjo gyvenimo ir kūrybos momentus, skaitė jo kūrybą.

Solistas Mindaugas Jankauskas į aktoriaus Egidijaus Stanciko pasakojimą įpynė mūsų tautos liaudies dainų. Regis, Antanas Branauskas atėjo į svečius, palietė mūsų širdis – viskas buvo labai betarpiška.

Ir vėl nauja tapybos darbų paroda. Šį kartą į ją pakvietė Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės instituto Vizualaus meno katedros vedėjas profesorius Pranas Gruišys. Jo kūrybą visada gaubia romantiška paslaptis, tačiau čia niekada nėra nieko tokio, kas sukeltų pasipriešinimą ar ką galėtume pavadinti siurrealizmo metodu. Jo darbams labiau tiktų mistifikuoto realizmo pavadinimas.

Kaip sakė autorius – parodoje darbai tapyti įvairiais laikotarpiais, bet gimę tuomet, kai tapytojas negali netapyti, stebėdamas gyvenimą .

                                                      Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021