Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Adventinis koncertų ciklas „Belaukiant Kalėdų“ (2009-12-06)

Paskelbta: 2009-12-08

Kelionė...

Taip pavadino savo darbų parodą skulptorius Leonas Strioga. Brandžiam gyvenimo jubiliejui menininkas skiria šią parodą, o ciklas parodų keliaus per Lietuvą. “ Gyvenime privalu turėti savo poziciją, suvokti, kam esi sukurtas, ką turi nuveikti šiame pasaulyje, turėti sąžinę, suvokti pareigą ir dėkoti Aukščiausiajam“,- kalbėjo Leonas Strioga susirinkusiems į renginį „Dialogas –Žodis ir Spalva“ gruodžio 6-ąją. Ir pridūrė, kad jo darbai – kuklūs... Bet jie kalba, jie - gyvi, jie – Tėvynė, Tėvas, Motina, Tikėjimas, Pareiga. Jie buvo eksponuojami daugelyje parodų ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Suomijoje, Italijoje, Izraelyje, JAV ir kitose šalyse.

 Šiame renginyje dalyvavo jauniausios kartos menininkai - tenoras Tomas Vaitkus ir pianistė Vilma Pečiukonytė. Kaip prisipažino Tomas – seniai svajojęs koncertuoti Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje. Jaunieji muzikai atliko norvegų, austrų, italų kompozitorių kamerinius kūrinius ir stebino aukštu profesionalumu.

 

 

Argi ne didžiausia prasmė, kai viename renginyje puikiai dera ir papildo vieni kitus jaunieji menininkai ir brandus skulptorius? Gausus susirinkusiųjų būrys į renginį šiltais aplodismentais dėkojo menininkams, o Leonui Striogai sugiedojo „Ilgiausių metų“.

                                                                           Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021