Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Švč. Jėzaus Širdies atlaidai (2007-06-17)

Paskelbta: 2007-06-19

Birželio 17 d. Tautos šventovėje vyko Švč. Jėzaus Širdies atlaidai, kuriuos pravedė Arkikatedros bazilikos administratorius teol. lic. Evaldas Vitulskis.

Kunigas homilijoje kalbėjo, kad Švč. Jėzaus širdis atverta kiekvienam iš mūsų. Jis kvietė kiekvieno sutiktojo veide pamatyti savo brolį arba seserį...

Po šv. Mišių iškilminga procesija pagarbino Švč. Sakramentą, sumos choras giedojo himną Švč. Jėzaus Širdžiai.

Atlaidus apvainikavo nuotaikingas koncertas, kurį atliko jaunimas iš Meksikos. Tai – tradicinė meksikiečių muzikos grupė „Mariachi Juvenil Santa Cecilia“, maestro J. Jesus Flores Larios.

Ši grupė įsikūrė 2004 metų balandžio mėnesį Meksikos mieste Colima. Dalyviai yra jauni, visi muzikantai neseniai yra baigę universitetines studijas Colimos universitete Menų fakultete.

Projektas, kuris pristatomas Lietuvoje, tai – naujas jaunatviškas požiūris į tradicinę meksikiečių liaudies muziką interpretuotą šios grupės. Su šiuo projektu kolektyvas dalyvavo įvairiuose muzikos festivaliuose, pvz.: „Primer Encuentro de Mariachi“ Colimos mieste, XIII Encuentro Internacional del Mariachi y la Charraria“ Colimos valstijoje.

Nuotaiką kėlė puikus smuikų, gitarų, triūbų ir būgno garsų derinys, palydintys meksikiečių folkloro atliekamas dainas.

Atlikėjų entuziazmas ir energija užkrėtė ne tik gausiai susirinkusį jaunimą, bet ir vyresniojo amžiaus žmones. Kiekvienas kūrinys buvo palydėtas gausiais plojimais, džiaugsmingais  šūksniais.   

                                                                             Birutė Vasylienė




Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021