Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Šeimų šventė Pažaislyje (2007-06-02)

Paskelbta: 2007-06-08

Birželio 2 d. Pažaislyje įvyko Petrašiūnų parapijos šeimų ir Kauno I dekanato šeimos centro organizuota šeimų šventė.
Nuo pat ryto vienuolyno kiemelyje rinkosi šeimos – nuo dar tik besiruošiančių šeimos gyvenimui sužadėtinių iki brandaus amžiaus sutuoktinių.

Šventė, pavadinta „Tavo, Tėve, rankose“ subūrė labai įvairius žmones – vienodai už rankučių besilaikantys jaunavedžiai ir seneliai, tėveliai, vedini vaikučiais, kiti – ant rankų supantys visai mažyčius kūdikėlius ir net kelių kartų šeimos, atėjusios kartu. Susirinko virš 100 dalyvių ne tik iš Kauno, bet ir iš Kėdainių, Jonavos bei kitų miestų.

Šventė prasidėjo iškilmingomis šv. Mišiomis su J.E. arkivyskupu S. Tamkevičiumi bei vyskupu E. Bartuliu. Arkivyskupas sveikino šeimas, kurios šiomis šv. Mišiomis pradeda šventę bei jaunimą, kuris savąja baigia. Homilijoje ganytojas ragino atsakingai žvelgti į šeimos gyvenimą, pareigas ir skatino mylėti sekant šv. Teresėlės, kurios relikvijos jau keliauja po Lietuvą, pavyzdžiu. Liturgiją papuošė Petrašiūnų šeimų bendruomenės nešamos atnašos – žvakė, didžiulis baltas vaikučių rankomis darytas balandis, vaikų piešiniai, Ostija ir vynas.

Po šv. Mišių visi šventės dalyviai sustoję ratu giedojo laimindami maistą ir dalijosi gardžiais pietumis, kuriais pasirūpino Petrašiūnų parapijos Carito šeimininkės. Pietų metu netrūko linksmo bendravimo, vaikų klegesio, nes šeimos buvo atviros naujoms pažintims, pasidalinimui apie vaikučių auginimą ar veiklą parapijose, o taip pat ir senų bičiulių išklausymui.

Bendroje konferencijoje susirinkusioms šeimoms J.E. vyskupas E. Bartulis kalbėjo apie tėvystę, tarpusavio bendravimo bei maldos šeimoje reikšmę. Po jos visi skirstėsi į atskiras diskusijų grupeles, kuriose J.E. vyskupas E. Bartulis dalijosi mintimis apie tėvystę, Kanos šeimų bendruomenės nariai Edita ir Kęstutis liudijo ką jų šeimos gyvenimui duoda bendruomenė ir tikėjimas, o Donatas ir Danguolė pasakojo apie Sutuoktinių sutikimų judėjimą.

 Kol tėveliai klausėsi paskaitos bei diskutavo grupėse, vaikučiai su s. Bernadeta ruošė spektaklį „Šventųjų muziejus“, gamino tėveliams lelijas su s. Regina, su Alma piešė stendą „Šeima – gyvoji Bažnyčia“ ir linksmai žaidė kiemelyje su sužadėtiniais Raimonda ir Gediminu. Vėliau, visą savo programėlę parodė tėveliams, įteikė jiems dovanų. Ne vienas tėtis ir senelis atvirai ar paslapčia nubraukė ašarą gavęs vaikų rankomis gamintą leliją su šiltais padėkos žodžiais.

Šventė baigėsi pavakariais bei labai linksmomis dainomis ir šokiais, kuriuos vedė folklorinis ansamblis „Žaisa“.


                                  Kauno I dekanato šeimos centro vadovė Raimonda Pundziūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021