Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas – žodis ir spalva“ (2009-05-03)

Paskelbta: 2009-05-06

                                                          Rašykite testamentą...

Taip kreipėsi į mamas, močiutes, susirinkusias po šv.Mišių konferencijų salėje, klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius. Sveikindamas su viena gražiausių švenčių – Motinos diena, dėkodamas už motinystę, linkėdamas stiprybės ir vaikų dėmesio, klebonas pakvietė rašyti testamentą. Rašyti testamentą ne apie turtus, bet rašyti apie tai, ką galvoja mamos, laukdamos savo vaikų, ką galėtų jiems patarti. Juk labai dažnai atsitinka taip, kad neįsiklausome į gyvųjų žodžius, beskubėdami – neišgirstame, nepamąstome, nepastebime.

Projekto „Dialogas – žodis ir spalva“ valandoje susitikome ir išgirdome Kauno dramos teatro aktorę Viliją Grigaitytę. Dešimtis įsimintinų vaidmenų ji sukūrė mūsų miesto teatre. Į teatrą aktorė  atėjo baigusi studijas 1982 metais. Tad buvo labai miela ją išgirsti naujoje erdvėje. Aktorė skaitė ištraukas iš Aldonos Ruseckaitės knygos „Sidabro vartai“. Renginyje dalyvavo ir autorė – rašytoja Aldona Ruseckaitė. Šių dviejų menininkių dėka išgirdome talentingiausių moterų – G.Petkevičaitės-Bitės, Žemaitės, Marijos Magdelietės, S. Nėries ir kitų – balsus.

Jaunieji muzikantai – smuikininkė Lina Kijauskaitė, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtinė ir akordeonistas Artūras Petraitis iš J.Gruodžio konservatorijos padovanojo keletą muzikos kūrinių. Jauniesiems muzikantams buvo padėkota audringais aplodismentais.

 

   Į savo tapybos darbų parodą pakvietė dailininkas Alvydas Bulaka. Jis sakė: „Ketinau daug ką pasakyti, kas širdyje, bet kaip visada, kai susitinki su žiūrovu – pritrūksta žodžių. Visada pavydėdavau aktoriams, kurie gali bendrauti su žiūrovu, o dailininkas užsidaro studijoje, bendrauja su savimi, savo jausmais ir tai išreiškia drobėje. Mano tapyba – abstrakti, su simboliais, kurie atskleidžia vidinę kalbą. Darbai kalba – autorius tyli“. Taip. Daug kalba šio talentingo tapytojo darbai, tik reikia tai pamatyti, ne tik žiūrėti, reikia pajausti.

                                                               Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021