Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - susitikimas su VPK pareigūnu Dariumi Joneikiu (2022-11-17)

Paskelbta: 2022-11-17

 "Laiku pasakytas tinkamas žodis yra kaip aukso obuolys sidabro įdėkle" (Pat 25,11)

Nuoširdžia malda susitikimą su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto bendruomenės policijos pareigūnu Dariumi Joneikiu pradėjo parapijos senjorai.


Pasidžiaugęs gausiai susirinkusiais klausytojais, D. Joneikis sakė, kad senjorai pati patikimiausia grupė, kuriant saugesnę aplinką bei kaimynų bendrystę. Išsamiai pristatęs projektą "Saugus kiemas", papasakojęs apie savo darbo kasdienybę, pareigūnas apgailestavo, kad šiuo metu bene opiausia problema - telefoniniai sukčiai. Nepaisant žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose matomų istorijų, kuomet telefoniniai sukčiai iš žmonių išvilioja įspūdingas pinigų sumas, šis būdas prarasti pinigus vis dar yra itin dažnas.


 Beveik visi susitikime dalyvavę senjorai tikino susidūrę su telefoniniais sukčiais. Pareigūnas D. Joneikis papasakojo, kaip elgtis su kasdien tobulėjančiais sukčiais, paragino būti budriems ir niekada neatskleisti savo duomenų ar sąskaitų nuorodų, kadangi visos institucijos tai žino ir turi duomenis. Sulaukus neprašytų svečių, įtarus nusikalstamą veiklą, patariama skambinti numeriu 112. Tai tikrai padės užkirsti kelią nelaimei.

Pasidalinęs vertingais patarimais kaip apsaugoti save ir savo turtą, svečias priminė seną tiesą - kas save saugo, tą Dievas apsaugo.

Susitikime dalyvavęs parapijos kunigas Sigitas Bitkauskas papasakojo apie kelionę į Izraelį - Šventąją žemę.

  Lilija Ivaškevičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021