Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Senjorų išvyka į Obelynę (2022-05-17)

Paskelbta: 2022-05-17

"Gamtos viešpats ne tas, kuris naikina, bet tas, kuris kuria. Tik giliai moksliškas, o ne ūkiškai savanaudiškas gamtos pertvarkymas atneš naudą žmonijai“. Tai vieno žymiausių XX a. Lietuvos gamtininko mintys, kurios aktualios ir šiandien.

 Saulėtą pavasario rytą, parapijos senjorai buvo pakviesti aplankyti Tado Ivanausko Obelynės sodybą - memorialinį muziejų. Baltais žiedais pasidabinusiame sode svečius svetingai pasitiko Kauno rajono savivaldybės muziejaus direktorius Zigmas Kalesinskas.


Supažindinęs su Obelynės dendrologinio parko augalais (daugiau kaip 300 rūšių augalų) ir senuoju paveldo sodu su 220 obelų, direktorius visus pakvietė į memorialinį muziejų, kur su užsidegimu ir meile papasakojo apie profesoriaus Tado Ivanausko ir Honoratos Paškauskaitės - Ivanauskienės gyvenimą vasaros rezidencijoje.


Autentiška aplinka, knygų, indų, meno kūrinių bei baldų kolekcijos, įdomūs pasakojimai apie šeimininkų gyvenimą bei svetingumą Obelynėje žavėjo senjorus. "Tai didžiulis lobynas, kuris neatrastas ir pilnai neatskleistas", - apie Obelynę kalbėjo Z. Kalesinskas.

Paviešėję Ivanauskų namuose, pienių ir neužmirštuolių pievoje senjorai rinkosi agapei, kur dalinosi įvairiausiais patiekalais iš obuolių.

Nuostabioje gamtos apsuptyje skambėjo dainos, direktorius pratęsė pasakojimus apie Tado Ivanausko nuopelnus Lietuvai bei pakvietė senjorus aplankyti sodybą rudenį, kada sunoks vaisiai ir galima bus gauti dovanų sodinukų.

 Už galimybę pabūti gamtos grožio apsuptyje bei prisiliesti prie didžios asmenybės - Tado Ivanausko gyvenimo akimirkų, senjorai dėkojo Kauno rajono savivaldybės muziejaus direktoriui Zigmui Kalesinskui, o už kelionę Kauno m. savivaldybės tarybos narei Jurgitai Kupčinskienei.

                                                                                           Lilija Ivaškevičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021