Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Turėti savo istoriją – turėti savo laisvę...(2009-02-11)

Paskelbta: 2009-02-17

 

Tokiais žodžiais kalbėjo Simonas Daukantas Justino Marcinkevičiaus draminėje apysakoje „Daukantas“. Aukso žodžiai –„Turėti savo istoriją – turėti savo laisvę...“ Todėl ne tik Simoną Daukantą prisiminėme popietėje, kuri buvo skirta Vasario 16-ajai.

Prisiminėme ir kitus Lietuvai nusipelniusius didžiavyrius, kurių darbai auksinėmis raidėmis įrašyti tautos istorijoje. Surengtoje viktorinoje visi klausimai buvo tik iš Lietuvos istorijos, tai ir apie pirmuosius lietuviškus leidinius, jų leidėjus, apie prezidentus ir vyskupus, kunigaikščius. Visiems buvo pravartu įvertinti savo žinias iš Lietuvos istorijos, prisiminti, o gal grįžus į namus ne vienam kils noras dar daugiau prisiminti ar sužinoti, ar šeimose surengti istorijos pamoką.

Trys viešnios dainininkės su kanklėmis dalyvavo popietėje: Danutė Kupliauskienė, Gražina Večerskienė, Janina Lekečinskienė. Beje, nebe pirmą kartą jos svečiuojasi pas mus. Moterys mus džiugino savo dainomis apie Lietuvą, meilę Tėvynei, jos ir žmonių grožį, ilgesį, liūdesį ir džiaugsmus. Dauguma dainų – visų mėgiamos, tad senjorai nuoširdžiai pritarė dainininkėms.

Popietėje buvo lyg istorijos pamoka, buvo dainų Lietuvai, posmų ir džiaugsmo, kad senjorai visi kartu paminėjome Vasario 16-ąją.

                                                                                        Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021