Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Senjorų svečias – odontologė Dalia Kalašinskaitė (2022-01-13)

Paskelbta: 2022-01-14

Vienas svarbiausių dalykų žmogui yra dantys. Jie yra išgyvenimo garantas; nekramtęs negyvensi. Žmogus, kuriam skauda dantį, laiko laimingais visus, kurių dantys sveiki. Mūsų senoliai dar turėjo tvirtus dantis, amžių nubaigdavo savus turėdami.

Pirmieji dantų protezai buvo pradėti naudoti dar 18 a pabaigoje. Deja,vidutiniškai 65-erių metų senjorai turi 18,9 likusius dantis, daugiau kaip 27 procentai senjorų nebeturi nuosavų dantų.Tačiau dantys byra ne dėl senatvės - šypsodamasi nuramino parapijos senjorus susitikime viešėjusi odontologė Dalia Kalašinskaitė.


Organizmas geba kompensuoti burnoje atsiradusius pokyčius ir kramtymo funkcija išlieka. Taigi, badauti neteks. Na, o jei jau atėjo laikas susitikimui su odontologu, daktarė patarė tai daryti mažiausiai dukart metuose. Išsamiai pristačiusi naujausias odontologijos technologijas, apmokėjimo sąlygas ir kasdienius ritualus, pašnekovė teigė, kad vis dažniau atsigręžiame į dantų gydymo meną liaudies medicinoje. Danties skausmas užklumpa nejučia, nepaisydamas nei karantino, nei paros laiko.

Daktarė Dalia priminė kokiomis natūraliomis priemonėmis galima sumažinti geliantį skausmą kol gausite profesionalią pagalbą. Atsakiusi į senjorams rūpimus klausimus, viešnia pakvietė prisiminti priežodžius ir patarles apie dantis. "Laiku apmokėtos sąskaitos saugo dantis geriau už bet kokią pastą", "Dovanotam arkliui į dantis nežiūri", "Valgyti atbulais dantim",  "Dantys balti, o širdis juoda", Dantis pagalandęs", "Dantis pakabinti", "Kaip ne savais dantim", "Laikyti už dantų" .....

Linksmi posakiai ir anekdotai pralinksmino senjorus. Susirinkusieji akcentavo,  kad svarbiausia ne dantys, o šypsena. Nuoširdžiai šypsodamiesi esame draugiškesni, dosnesni ir labiau linkę padėti kitiems.

Lilija Ivaškevičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021