Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijos senjorų išvyką į garsiąją Sūduvą (2021-10-14)

Paskelbta: 2021-10-14

Pasaulis yra knyga, ir tie, kurie nekeliauja, skaito tik pirmą puslapį". Šiais Šv. Augustino žodžiais vadovaujasi parapijos senjorai, ruošdamiesi naujai kelionei.

Šį kartą buvo nuspręsta susipažinti su garsiąja Sūduva; ten kur lygūs laukai, nuostabūs miesteliai, auksinės Nemuno pakrantės ir piliakalniai. Nuostabi kelionė prasidėjo kairiuoju Nemuno krantu. Susipažinta su Kačerginės istorija, Zapyškio XVI a. gotikine senąja šv. Jono Krikštytojo bažnyčia.

Ilguvoje – autentiškiausiame Kairiosios Panemunės kaime apsistota ilgiau – aplankėme 1814 m. statytą medinę bažnyčią, susipažinome su Grincevičių dvaro istorija.


Plokščiuose – miestelyje abiejose Nemuno terasose – aplankėme Vaiguvos upę - gatvę, pamatėme akmenį, ant kurio, manoma, rymodamas Vincas Kudirka parašė Tautinę giesmę.

Šakiuose mus pasitiko Trečiojo amžiaus universiteto ( TAU) rektorė Margarita Liukaitienė bei dekanė Danutė Aniulienė, kurios išsamiai pristatė senjorų veiklas Šakiuose, supažindino su miesto istorija.


Gražus siurprizas buvo rajono mero Edgaro Pilypaičio sveikinimas, kad tik keliaujantis žmogus pažįsta tikrąją žmonių vertę ir pažadas tęsti draugystę.

Agapei buvo pasirinktas Zyplių dvaras, kuris maloniai nustebino atrestauruotais dvaro pastatais, parkais. Maloniai visus nuteikė netikėtai prisijungęs skulptorius, tautodailininkas Vidas Cikana papasakojo apie savo 40-ties metų veiklą, atnaujinant Zyplių dvarą.


Grįžtant namo, visi aktyviai dalyvavo "Žinovų klubo" intelektiniame žaidime, kur sėkmingai įveikė testą apie krikščionybę

 Už kelionę dėkodami Kauno miesto tarybos narei Jurgitai Kupčinskienei, parapijos senjorai džiaugėsi, kad kelionės tikslas ne tik naujos atrastos vietos, bet ir dalykų matymas kitomis akimis.

Lilija Ivaškevičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021