Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parodų salėje – dailininkės Rūtos - Onos Čigriejūtės grafikos darbų parodos "Adelė Dirsytė" pristatymas

Paskelbta: 2021-10-11

Spalio 10 dieną Kristaus Prisikėlimo bazilikos parodų salėje vyko dailininkės Rūtos - Onos Čigriejūtės grafikos darbų parodos "Adelė Dirsytė" pristatymas. Renginį pradėjęs parapijos vikaras ir Dievo tarnaičių Adelės Dirsytės bei Elenos Spirgevičiūtės beatifikacijos bylų vicepostulatorius kun. Nerijus Pipiras pasidžiaugė, kad Adelė tarsi sugrįžta iš tolimojo Sibiro.

Pasak kunigo, šiandien ją mes labiau prisimename kaip Vilties, o ne kaip vokiečių kalbos mokytoją, todėl ji yra labai reikalinga mūsų laikais, kai turime nepasimesti tarp vertybių ir mados.


Renginyje dalyvavo ir kartu su  Dievo tarnaite Adele Dirsyte kentėjusi parapijietė Aldona Draudvilienė. Ji pasidalijo savo liudijimu. Parodos autorė dailininkė - grafikė R. O. Čigriejūtė pasidalijo savo asmenine patirtimi, kaip susipažino su A. Dirsyte ir nusprendė iliustruoti Grasildos Reinys (Reinytės) knygą apie ją (VšĮ "Magnificat leidiniai", 2020).

Renginio metu šią knygą buvo galima įsigyti. Paroda apie Dievo tarnaitę Adelę Dirsytę Kristaus Prisikėlimo bazilikos parodų salėje veiks iki šio mėnesio pabaigos.

Nuotrauka VšĮ "Magnificat leidiniai"

Kun. Nerijus Pipiras

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021