Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas – žodis ir spalva“ (2009-01-11)

Paskelbta: 2009-01-13

Žmogaus širdies durys atsiverė ...

Kas praėjusį sekmadienį pabuvojo po šv. Mišių konferencijų salėje išties pajautė, kad atsiveria širdies durys... Klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius kalbėjo apie Šventąjį raštą ir kvietė visus skaityti jį – ne kaip romaną, skaityti ir apmąstyti, ką pasako kuri nors ištrauka .“Būkime Šventojo rašto skaitytojais ir įgyvendinkime tai, apie ką jis kalba, keisimės patys – keisime ir kitus“, – akcentavo klebonas.

Renginyje „Dialogas – žodis ir spalva“ dalyvavusi Kauno dramos teatro aktorė Regina Laucytė skaitė Bruno Carero noveles, kuriose išsakytos tokios paprastos tiesos apie žmonių tarpusavio santykius, apie kasdieninius lūkesčius ir dažnai pamirštos, kai paskęstame kasdienybėje ir nepastebime to, kas išties svarbiausia. Aktorės žodis beldėsi į susirinkusiųjų širdis, vertė susimąstyti, o svarbiausia – sušildė.

Jos žodį dar labiau įprasmino jauno pianisto, dar tik Maironio gimnazijos dvylikto Adomo Mulevičiaus atlikti klasikų kūriniai. Pasidžiaugėme visi šiuo jaunu talentingu vaikinu, kuriam paklūsta ne tik fortepionas. Adomas moka net keturias kalbas: rusų, anglų, kinų ir arabų.

Dar labiau to paprastumo ir šilumos išvydome dailininkės Lauros Steponavičiūtės tapybos darbų parodoje. Jauna menininkė mus savo darbais tarsi pavedėjo į lietuviškus darželius, į senolių sodybas: gėlės, gėlės – spalvingos, žaismingos, gyvos...

                                                                                                 Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021