Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

"Gerumo kristalas" Kristaus Prisikėlimo parapijos savanoriui Žilvinui Miežiui (2020-02-14)

Paskelbta: 2020-02-14


Pamąstykite ir parašykite apie asmenis, kuriančius gėrį ir dalijančius jį visiems, atlikusius gerus, gražius darbus, spindinčius kilnumu, sąžiningumu“, – dar pereitais metais Kauno miesto savivaldybės Apdovanojimų tarybos pirmininkas Benjaminas Želvys kvietė siūlyti kandidatus "Gerumo kristalui" gauti. 

Ir štai  apsiniaukusią ir  vėjuotą vasario 13 dienos popietę  Kauno rotušėje buvo įteikti kasmetiniai apdovanojimai už gerumo darbus, savanorystes ir kitus neatlygintus nuopelnus miesto labui visuomeninėje, socialinėje ir kitose veiklose 2019 metais.


Tarp Kauno arkivyskupijos  apdovanotojų  bendruomenės narių ir Kristaus Prisikėlimo parapijos savanoris  moksleivis Žilvinas Miežis, kuriam "Gerumo kristalas" skirtas už talkininkavimą parapijos „Sriubos“ valgykloje ir pagalbą Žaliakalnio senoliams.

Žilvinas  mokosi Kauno Gedimino sporto ir sveikatingumo gimnazijos 11 klasėje, o  mūsų parapijoje savanoriauja nuo 2018 metų rudens. Į parapijos Pagalbos namuose tarnybą jaunas vaikinas  atėjo sudalyvavęs Praktinio Gerumo dienoje.

Praktinio Gerumo diena, tai Kristaus Prisikėlimo parapijos (tradiciškai prieš didžiąsias metų šventes) organizuojamas renginys, kurio metu Kauno mieste gyvenantis jaunimas kviečiamas padėti seniems ir vienišiems žmonėms pasiruošti šventėms.

Pasisiūlęs daryti gerus darbus Žilvinas norėjo betarpiškai padėti pagyvenusiems žmonėms. Pasitarę pasiūlėme jam pagelbėti  "Sriubos" valgyklos veikloje.


Kiekvieną darbo dieną valgykloje dirbančios moterys verda karštą maistą - sriubą ir košę. Supakuoja porcijomis, kurias Pagalbos namuose tarnybos darbuotojai atveža į parapijos namus,  o iš jų šiuos davinius  parapijos savanoriai pristato  į namus senyvo amžiaus asmenims, kurie gyvena  Kristaus Prisikėlimo parapijos teritorijoje ir negali patys atvykti iki valgyklos dėl sveikatos ar  judėjimo problemų.

Nepaisant to, kad mūsų rudens ir žiemos vakarai yra šalti, drėgni, o  kartais net nesinori kojos iškelti iš jaukios namų aplinkos, vaikinas po mokyklos ir  būrelių atkeliauja pasiimti davinių. Taip dvi dienas per savaitę neša juos senoliams į namus, tuo nudžiugindamas ir užtikrindamas sočius vakarus. 

Žilvinas -  malonus, santūrus jaunuolis ir, iš tiesų,  supratingas, yra pelnęs senolių pasitikėjimą ir simpatijas,  noriai padeda įvairiose veiklose, pats pasiūlo pagalbą klientams ir darbuotojoms.


Sveikiname Žilviną ir linkime, kad savo pavyzdžiu  - daryti gerus darbus,  jis užkrėstų kiek galima daugiau bendraamžių!

Dėkojame  ir tėveliams, kurie skatina eiti tuo keliu, kuriuo jis eina...

 (Išsamiau  apie apdovanojimus skaityti >>>)

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021