Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Projekte "Dialogas - žodis ir spalva" - aktorė Nijolė Narmontaitė (2019-12-01)

Paskelbta: 2019-12-02


Gruodžio 2 d. Kristaus Prisikėlimo bazilikos konferencijų salė ūžė kaip bičių avilys: čia susitikimo su teatro, kino, televizijos aktore Nijole Narmontaite su knygomis rankose nekantraudami laukė ne tik parapijiečiai, bet ir jos pažįstami, draugai, gerbėjai.

„Kai pradėjau rašyti pirmąją knygą, galvojau, kad parašysiu ir tuo viskas baigsis, bet šiai dienai yra išleista penkta, ir aš jau žinau, kokios bus trys sekančios“, – juokiasi aktorė Nijolė Narmontaitė, pristatanti naujausią savo knygą „Žvaigždžių alėja“.


Joje garsiausi televizijos laidų vedėjai, tarp kurių ir Mantas Stonkus, Andrius Tapinas, Marijonas Mikutavičius, Rūta Mikelkevičiūtė, Beata Nicholson, Arūnas Valinskas, Justinas Jankevičius bei daugybė kitų, atvirauja apie linksmiausius nutikimus filmavimų metu bei paslaptis, taip ir likusias už kadro.

„Apie juos daug kalbama, jie ir apkalbinėjami, ir mylimi, garbinami bei nekenčiami. Šiuos žmones matome televizijos ekranuose, bet iš tiesų – jų visai nepažįstame. Šias asmenybes ir panorau atskleisti. Įsivaizduokit, net knygos korektorė man skambino ir klausė: „Ar tikrai jų gyvenime taip galėjo būti?" Tai ne vien linksmos istorijos. Bus keistų, netikėtų, stebinančių nesusipratimų iš gyvenimo ir buities", – pasakoja aktorė.


Nijolė Narmontaitė, kilusi iš Žemaitijos, pirmą posmą (žemaitiškai) skyrė Žemaičių metams, kurie jau eina į pabaigą: „Už tas šaknis, iš kur esu kilusi, atiduodu visą pagarbą, - tai pati gražiausia pasaulyje kalba.“ Aktorė dalijosi įspūdžiais iš vaikystės, kai žiūrėdavo į žvaigždes su savo tėtušėliu, pasakojimais iš paauglystės, studijų laikų, savo kelią į televiziją.

Tai tik dalelė šio sekmadienio popietės, kurioje gerą nuotaiką, juoką parapijiečiams dovanoja renginių projektas „Dialogas - žodis ir spalva“.

Jau keleri metai  parapijoje vyksta kultūrinių renginių projektas „Dialogas – žodis ir spalva“. Kiekvieną sekmadienį parapijiečiai yra kviečiami į parapijos konferencijų salėje vykstančius renginius, kuriuose dalyvauja aktoriai, dainininkai, menininkai, kultūros veikėjai.
 

Renginiai yra nemokami, renginių organizavimo išlaidas iš dalies dengia Kauno miesto savivaldybė pagal nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017 – 2019 m. veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonę „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“.

                                                   Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021