Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Pažintis su Kauno nacionaliniu dramos teatru (2019-10-09)

Paskelbta: 2019-10-14


Kauno nacionalinis dramos teatras – seniausias profesionalus Lietuvos teatras šį rudenį pradėjo šimtąjį sezoną. Ne vieną dešimtmetį ir sambūrio nariai lankė ir lanko teatro spektaklius, džiaugėsi ir džiaugiasi brandžiais ir įdomiais spektakliais.

Spalio antrąjį trečiadienį būrys senjorų susirinko teatre ne spektaklio pamatyti, bet pažinti teatrą, pažvelgti kaip sakoma – iš arčiau, į jo užkulisius.


Mus pasitiko teatro adminstratorius, režisierius, aktorius Rimantas Štaras, kuris teatre jau 49-ąjį sezoną. Jam čia puikiai pažįstamas kiekvienas kampelis, gerai žinoma teatro istorija, kurią mums ir pasakojo, atverdamas teatro erdves. Vienoks jausmas sėdėti salėje, kitoks - iš scenos žvelgti į ją ir klausytis, kaip vyksta repeticijos, spektakliai.

Dekoracijų skyriuje dekoratorė Serena Pečiūnaitytė papasako, kaip ir iš ko kuriamos dekoracijos, koks tai sudėtingas kūrybinis procesas, kol jas pamato žiūrovas.


Įdomu buvo pabuvoti ir siuvykloje, kur gimsta rūbai spektakliams. Aplankėme visas sales, o labai įdomus Rimanto Štaro pasakojimas apie teatro aktorius, režisierius, jų ryškiausius spektaklius ir paliktą indėlį teatre mums ne tik priminė ne vieną matytą spektaklį, mums atskleidė pačius ryškiausius teatro puslapius, paliktus teatro istorijoje, žiūrovų atmintyje ir širdyse.

Beveik dvi valandos praleistos teatre, klausantis labai informatyvaus Rimanto Štaro pasakojimo apie ir dabar vykstančius spektaklius, premjeras, jaunuosius aktorius baigėsi Mažojoje salėje.


„Galvokime vieni apie kitus “- atsisveikinimui Rimantas Štaras padovanojo Jono Jakšto eiles.

Nuoširdžiai padėkojome už ekskursiją, linkėdami , kad mūsų miesto teatras džiugintų visus žiūrovus brandžiais spektakliais.

                                              Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021