Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Lietuvos vardo tūkstantmetis (2008-11-12)

Paskelbta: 2008-11-14

Ši neeilinė šventė jau kitais metais. Apie tai, kas ir kur paminėjo Lietuvos vardą pirmą kartą sambūrio popietėje pasakojo viešnia – Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto docentė Virginija Jurėnienė.

Išsamiai ir vaizdžiai ji apibūdino istorinę situaciją Europoje ir Lietuvoje, prasidėjus XI amžiui, pasakojo apie misionieriaus Šv. Brunono, kurio dėka prieš tūkstantį metų paminėtas Lietuvos vardas, gyvenimo istoriją, jo kelionę į pagoniškąsias žemes.

Istorikė analizavo ir kitus Lietuvos istorijos faktus, istorikų hipotezes. Ji sakė, kad nors per daugelį amžių į mūsų žemes kėsinosi Rusija, Vokietija, Lenkija, mes turime didžiuotis savo tauta, kad sugebėjome išgyventi. Atsisveikindama Virginija Jurėnienė linkėjo sambūrio dalyviams būti stipriems, pasakoti vaikams ir anūkams Lietuvos istoriją, ugdyti tautos patriotus.

Popietėje visi padainavome keletą dainų, Povilas Byla paskaitė dar jaunystėje išmoktą nežinomo poeto romantišką poemą, Algirdas Vieraitis paskaitė savo kūrybos eilių.

                                                      Rima Lipšienė



Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021