Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Vėlinių tyla ir viltis (2008-10-29)

Paskelbta: 2008-11-04

 

Susirinkome į sambūrio popietę, artėjant Visų Šventųjų dienai ir Vėlinėms. Parapijos klebonas dekanas monsinjoras Vytautas Grigaravičius susirinkusiems ir kalbėjo apie šių dienų prasmę, priminė, kad derėtų sutvarkyti ne tik savo artimųjų kapus, bet ir šalia esantį, pamirštą kapelį. Juk tikėjimas be gerų darbų miręs, o tai padaryti ir yra gera proga prieš Vėlines. Kaip akcentavo monsinjoras, kad reikia ne tik kapus aplankyti ir ne esmė kuo daugiau žvakių uždegti ar atnešti gėlių, bet reikalinga kiekvieno malda, aukojimas šv. Mišių ir Šv. Komunijos priėmimas. Apie tai mums vyresniesiems ir derėtų aiškinti savo vaikams ir anūkams.

Tylos minute ir malda sambūrio dalyviai pagerbė savo artimuosius, iškeliavusius Anapilin. Klebonas monsinjoras pašventino žvakeles, kurias uždegsime ant artimųjų kapų. Kaip rašė kunigas Vitas Kaknevičius: ”Šį liūdną ir tylų rudens vakarą jiems prašome Tavo Amžinosios Šviesos”.

Klebonas taip pat pasidalino mintimis apie televizijos laidą ”Srovės”, kurioje tendencingai buvo iškraipomi įvykiai Šiluvoje, taip pat informavo apie greitai prasidėsiančią parapijos namų statybą. 
                                                          Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021