Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Istorijos, koks gali būti stiprus žmogus... (2018-10-25)

Paskelbta: 2018-11-05

 

Spalio 24-osios popietėje senjorams papasakojau apie trijų žmonių gyvenimo istorijas, kuriuos atskleidžia didžiules žmogaus galias. Antarktidoje 1961-aisiais rusų chirurgas Leonidas Rogozovas pats išsioperavo apendiksą.

Po kelių dešimtmečių atsitiko panaši istorija, kai amerikietė gydytoja Jerri Nielsen, dirbdama Pietų ašigalyje, sau diagnozavo vėžį, pati atliko biopsiją, gydėsi , nes dėl didelių šalčių nebuvo galima sugrįžti Amerikon.

Ypatingai sukrečianti istorija įvyko 2003 metais. Amerikiečių alpinistas Aronas Ralstonas, sumanęs palaipioti Jutos valstijos kanjone, pateko į spąstus, kai didžiulis akmuo prispaudė ranką ir teko pačiam ją nusipjauti, kad išgyventų. Apie jį buvo sukurtas filmas, Aronas parašė knygą.

Unikalūs atsitikimai, kurie verčia susimąstyti, kodėl dažnai žmonės suklumpa dėl labai nedidelių kliūčių, pasitaikančių gyvenimo kelyje.

Šioje popietėje pasveikinome spalio mėnesį gimusius, linkėdami stiprybės ir Dievo palaimos. Mintimis pasidalino Vida Petrulienė, Zita Bubnienė, Valerija Vasiliauskienė, Vida Petkevičienė, Marija Aukselevičienė ir kiti.

Artėja Vėlinės. Spalio 30-ąją didelis būrys senjorų dalyvavo šv. Mišiose, prisimindami ir melsdamiesi už mūsų sambūrio narius, iškeliavusius Amžinybėn , o gyviesiems - prašant Dievo palaimos ir Švč.Mergelės Marijos globos.


                                                                  Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021