Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Projekte "Dialogas - žodis ir spalva" portretistės A. Vinauskienės portretų parodos atidarymas (2018-04-16)

Paskelbta: 2018-04-16


Balandžio 15 d.  Kauno valstybinio dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas tikinčiuosius  pakvietė į susitikimą su kauniete dailininke Anna  Vinauskiene ir paskelbė, kad parodų salėje  eksponuojama jos neįprasta  portretų paroda. Tai spalvų, nuotaikų, charakterių ir jausmų paroda. 

Tarsi gyvi žmonės žvelgiantys į mus: vaikai,  seneliai, anūkai, draugės. Eksponuojami portretai piešti pieštuku, nutapyti pastele ar aliejumi ant drobės.


"Piešiu ir tapau iš nuotraukos arba iš natūros. Man piešti kaip kvėpuoti. Kad taptum geru portretistu, turi sutapti keli dalykai: Pirma - reikia būti geru piešėju, jausti liniją... Antra - mylėti žmones. Kad juos mylėtum, turi būti optimistu... Trečia - jausti žmogaus psichologiją, nuotaiką, charakterį... Tokių dailininkų yra labai mažai, net žvelgiant į visą dailės istoriją..., - rašo savo anotacijoje dailininkė.


Baigusi dailininko A. Šato studiją, Anna Vinauskienė save vadina portretiste, yra surengusi kelias personalines parodas, dalyvauja privačiose kolekcijose, yra sukūrusi unikalią piešimo pastele techniką.

Plačiau apie dailininkės Annos Vinauskienės darbus kalbėjo  menotyrininkė hab. dr. prof. Raimonda Simonaitienė.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021