Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijos šeimų bendruomenės svečias VDU Teologijos fakulteto dekanas dr. Benas Ulevičius (2018-03-12)

Paskelbta: 2018-03-19


Kovo 12 d. į susitikimą su Kristaus Prisikėlimo  parapijos šeimų bendruomene atvyko Teologijos fakulteto dekanas dr. Benas Ulevičius. Pokalbio tema buvo apie Eucharistiją.

Pradžioje nuskambėjo klausimas, kuris ir vedė visą temą į priekį, nepaisant to, kad smalsumas vis nuvesdavo į detales ir magėjo padiskutuoti už temos ribų. Kas mums teikia pagrindo tikėti, kad Kristaus nukryžiavimas yra ne bausmė ar egzekucija, bet būtent auka?

Paskutinės vakarienės metu, Jėzus atliko ir parodė naujas aukojimo apeigas, pats atlikdamas vaidmenis ir įprasmindamas simbolius. Mišių aukojimas tai laike perkeltas – sudabartintas ritualas taip, kaip Kristus parodė apaštalams Paschos valgymo metu.


Dr. B. Ulevičius paaiškino, kaip tuometinės aukojimo apeigos buvo perkeltos į paskutinės vakarienės, kančios ir nukryžiavimo įvykius. Kaip Jėzus savimi išreiškė ir šventyklą, ir aukos avinėlį, ir suvaidino aukščiausio kunigo vaidmenį.

Toks daugiafunkciškumas sunkiai protu aprėpiamas, bet suteikia prasmės maldos frazei: „per jį visa yra padaryta“. Nutarėme, kad temai būtinai reikia tęsinio. Be to kilo idėjų ir naujoms temoms. Todėl suplanavome bent du susitikimus ateityje.

Bendruomenės narė Ieva

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021