Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Aplankėme Perkūno namą (2017-10-04)

Paskelbta: 2017-10-09

Šį rudenį jau antrą kartą senjorai rinkosi Senamiestyje. Spalio 4-ąją aplankėme vieną iš vertingiausių Lietuvos gotikos paminklų – Perkūno namą.

Programų koordinatorė Ramunė Gecaitė, apsirengusi Renesanso amžiaus rūbais, visus pakvietė nusileisti į rūsį, kur prie žvakių šviesos pradėjo pasakojimą apie šio namo istoriją. Vėliau pakilome į menę. Išgirdome namo atsiradimo legendas ir istorinių žinių, kas vyko per šimtmečius. Kas ir kada statė, kas keitėsi, kam priklausė namas.



Įdomu tai, kad šiame name kelis dešimtmečius buvo koplyčia, kad čia buvo miesto teatras. Mes tarsi nukeliavome kelių šimtmečių ne tik šio namo, bet ir Kauno miesto istorijos keliais, suvokdami, kas sudaro ypatingą šio pastato architektūrinę ir meninę vertę, leidžiančią jį priskirti prie geriausių Lietuvos vėlyvosios gotikos paminklų. Ramunė pakvietė senjorus sušokti senovinį šokį. Išmokome.


Pakilę į Jėzuitų vienuolyno apžvalgos aikštelę gėrėjomės Kaunu. Ekskursijos pabaigoje - susikaupimo minutės Šv. Pranciškaus Ksavero bažnyčioje.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021