Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

11-toje Kauno m. bienalėje – Kristaus Prisikėlimo bazilika. Allardas van Hoornas „Miesto dainotakis“(2017-09-14)

Paskelbta: 2017-09-14


2017 m. rugsėjo 15 d. Kauno mieste atidaroma 11-oji Kauno bienalė „YRA IR NĖRA“ , kuri truks iki lapkričio 30 d. Tai šiuolaikinio meno renginys, kuriame akcentuojamas vizualaus meno, garso bei muzikos bendradarbiavimas.

Bienalės parodos kūriniai bus 24 viešosiose miesto erdvėse, pvz.: Kauno geležinkelio stotis, Santaka, Vienybės aikštė, tame tarpe ir Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilika.

Ši erdvė pasirinkta ne atsitiktinai. Okupacijos metais Kristaus Prisikėlimo bažnyčia buvo paversta radijo gamykla. Tuo metu tarybų valdžia vien Kaune įrengė 26 bokštus, skirtus trukdyti signalams iš Vakarų...

Stačiakampis, griežtų vertikalių linijų Kristaus Prisikėlimo bažnyčios pastatas ir pats atrodo kaip art deco stiliaus radijo aparatas.

Allardas van Hoornas olandų kilmės garso, instaliacijos ir performanso menininkas paverčia šia bažnyčią pusiau radiju, pusiau trukdžių bokštu, įterpdamas į jos monumentalų grynumą statinio lauko, signalo trukdžio ir kitus radijo garsus, taip pat įrašus iš 26 „tarpinių“ plytelių Vienybės aikštėje, taip primindamas apie laisvės, ir ypač žodžio laisvės trapumą. (YRA IR NĖRA: Paminklo (ne) galimybės klausimas)

Garsas bus girdimas sėdint ant pirmo suoliuko terasoje kiekvieną dieną nuo 12 iki 18 val., o nuo 15 val. bus girdimas šventoriuje (15 min.).

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021