Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kraujo donorystės akcija parapijoje (2017-04-03)

Paskelbta: 2017-04-03


Balandžio 2 d., sekmadienį,  jau antrą kartą Kristaus Prisikėlimo parapijoje buvo  vykdoma VšĮ „Nacionalinio kraujo centro“ Kraujo donorystės akcija, kurioje  dalyvavo bendruomenės nariai.

„Norite gyventi ilgiau, tapkite kraujo donoru“, -  kvietė parapijos klebonas.   Jis jau eilę metų  savanoriškai dalyvauja Kraujo donorystės akcijoje. Monsinjoras ragino  kiekvieną sutiktąjį parapijietį  paaukoti savo kraujo, nes šiuo metu jo labai trūksta.


Pasaulio sveikatos organizacija skelbia, kad kraujo donorai savo gyvenimą gali pailginti 5 metais ir net sustiprinti imunitetą. Kad medicininėms reikmėms nepritrūktų kraujo, 1000 gyventojų turi tekti ne mažiau kaip 40 donorų. Jais gali tapti sveiki 18–65 metų žmonės, sveriantys ne mažiau kaip 50 kg.

Darbuotojai džiaugėsi žinodami, kad donorų poelgis kažkam padės pasveikti ar net išgelbės gyvybę.

Šį gavėnios laiką  mes kviečiami paklausti save: „Kaip aš naudoju Dievo dovanotą man išmintį, širdies gerumą, gailestingumą ir jautrumą? Ar nepraeinu abejingai pro šalį kenčiančio, stokojančio, reikalingo mano pagalbos?“

Nuoširdžia malda prašykime Dievo malonės, kad padėtų išsaugoti pačias didžiausias Jo suteiktas mums vertybes – meilę, gerumą, gailestingumą ir džiaugsmą šiomis vertybėmis dalintis su kitais.

Ačiū Jums, mielieji donorai, už šią neįkainojamą dovaną sergantiems.

 Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

 

 

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021