Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Mūsų rudenio spalvos... (2016-10-12)

Paskelbta: 2016-10-19

Pamąstyti ir pasidžiaugti mūsų amžiaus gyvenimo rudens spalvomis senjorai buvo pakviesti spalio 12-osios popietėje. Spalis – pagyvenusių žmonių mėnuo, mūsų sambūris jau gyvuoja dešimtuosius metus, tad kodėl nepasidžiaugti mūsų bendryste?

Tviska saulėje lapai geltoni, rausvi, rudi, žali.... kaip ir mūsų prabėgusio gyvenimo metai: juk prabėgo sparnuota vaikystė, nerūpestinga jaunystė, atėjo branda ir ... ruduo. Bet turime kuo pasidžiaugti ir didžiuotis: vaikais, anūkais, proanūkais, kad turime laisvą Lietuvą ir kalbą, kad turime Nemuną, Kauną, Dubysą, Baltiją...  Ir mes susirenkame draugėn, kad tobulėtume, bendrautume. tai ne Dievo malonė?


Popietėje senjorams klasikos kūrinių koncertą padovanojo smuikininkas Kauno valstybinio muzikinio teatro orkestro koncertmeisteris Povilas Grigas. Ir ne tik smuikavo, pakomentavo kiekvieną atliekamą kūrinį, sukurdamas prasmingą muzikinę kompoziciją , sujaudindamas iki sielos gelmių ...

„Turime džiaugtis tuo, ką turime,- sakė Povilas,- prisiminkime tuos, kurie mums dovanojo gyvybę, tęskime protėvių pradėtus darbus, nepamirškime, ką mums kiekvienam reiškia Prisikėlimas, didžiuokimės Lietuva. Matau jūsų šviesius veidus ir labai džiaugiuosi“.


Popietėje savo mintimis pasidalino Marija Aukselevičienė, Stasė Bracevičienė, Nijolė Dapkienė ir kiti.

Vida Petkevičienė padovanojo labai prasmingas savos kūrybos eiles apie mūsų sambūrį: „ ...Dar pabūkim po rudenio saule, susitelkę būrin paprasti ir prašykime Dievo palaimos, kad dangaus vartai mums būtų atviri....“.


Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021